Οικονομία

Την Τρίτη η επόμενη φορολοταρία αποδείξεων

Στις 30 Ιανουαρίου θα διενεργηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η επόμενη φορολοταρία με βάση τις δαπάνες των φορολογούμενων μέσω καρτών.

Η κλήρωση του Ιανουαρίου θα γίνει στις 6 το απόγευμα και θα αφορά τις δαπάνες του Δεκεμβρίου του 2017.

Στην κληρωτίδα θα μπουν οι λαχνοί που αντιστοιχούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Δεκέμβριο.

Στις κληρώσεις συμμετέχουν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του Taxisnet μπορεί να μπει στην εφαρμογή και να δει με πόσους λαχνούς θα μπει κλήρωση εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του.

Πώς συμμετέχει το κάθε ΑΦΜ, τι ισχύει με τους λαχνούς
Κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.

1. Για συναλλαγές έως 100 ευρώ αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε ευρώ συναλλαγές. 100 τα ευρώ; 100 και οι λαχνοί

2. Για τις συναλλαγές από το 101 ευρώ έως και τα 500 ευρώ, ο συντελεστής πέφτει στο 0,5. Δηλαδή για κάθε δύο ευρώ, θα παίρνουμε έναν λαχνό

3. Για τις συναλλαγές από τα 501 έως τα 1000 ευρώ ο συντελεστής πέφτει ακόμη περισσότερο στο 0,33 κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαζόμαστε τρία ευρώ συναλλαγών για να πάρουμε έναν λαχνό.

4. Στο ανώτερο κλιμάκιο ο συντελεστής πέφτει ακόμη περισσότερο στο 0,25 κάτι που σημαίνει ότι θέλουμε τέσσερα ευρώ συναλλαγών για να πάρουμε έναν λαχνό.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το