Τοπικά

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου – Η Κ. Παπανάτσιου βρήκε το φλουρί (photos)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε σήμερα το μεσημέρι, μετά τον Αγιασμό των Υδάτων,  το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών φορέων, στο επιβατικό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος».  Τυχερή ήταν η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου που κέρδισε το φλουρί της Βασιλόπιτας, ενώ ως δώρο το Λιμεναρχείο της έδωσε ένα ομοίωμα της Αργούς σε πίνακα.

Ο Λιμενάρχης Βόλου Χρήστος Κανάκης ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους. ” Εύχομαι ο Αγιασμός των Υδάτων να εξαγνίσει τις καρδιές όλων των ανθρώπων.  Στόχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου είναι να κερδίσουμε τη μάχη της καθημερινής προσπάθειας, να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη και στο ναυτικό.  Ειρήνη και υγεία σε όλο τον κόσμο”.

Η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε ότι το πολιτικό προσωπικό χρειάζεται πάντα τη φώτιση. “Για εμάς ως κυβέρνηση και Υπουργείο Οικονομικών τα δύσκολα πέρασαν.  Από εδώ και πέρα σχεδιάζουμε θετικότερα πράγματα προς όφελος του λαού. Με σύνεση και χωρίς να υπάρχει ζήτημα επαναφοράς στην προηγούμενη κατάσταση.  Όλα είναι τεκμηριωμένα και προγραμματισμένα και δεν θα ξαναφτάσουμε ποτέ στο σημείο, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να μπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να καθορίζει τις τύχες μας”.

Πρόσθεσε πως το 2019 θα είναι μια καλύτερη χρονιά αλλά και χρονιά εκλογών. “Ήδη με τον προϋπολογισμό  φαίνονται τα στοιχεία.  910 εκ.ευρώ θα δοθούν παραπάνω από όσα είχαν προβλεφθεί στο μεσοπρόθεσμο, θα έχουμε μείωση στον ΕΝΦΙΑ .Βέβαια το 2019 είναι χρονιά εκλογών και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά και θα προχωρήσουμε και στην επόμενη τετραετία”.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη σημείωσε πως τα Θεοφάνεια είναι μια πολύ σημαντική γιορτή για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.  “Εύχομαι φώτιση στον νου και στην ψυχή εκείνων που καθορίζουν τις τύχες αυτού του τόπου αλλά και του κόσμου ολόκληρου.  Οι ευχές μας πηγαίνουν και σε εκείνους που βρίσκονται στη θάλασσα, σε αυτούς που υπηρετούν στο Εμπορικό ή Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα.  Είναι όντως μια καθοριστική χρονιά  αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα  κινηθούν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον της χώρας και το συμφέρον των πολιτών” .
Πρόσθεσε πως περιμένουμε πολλά από την κυβέρνηση , η οποία τώρα και μέχρι το τέλος της θητείας της, τον Οκτώβριο του 2019, διανύει το πιο σημαντικό κομμάτι γιατί ανατάσσεται η κοινωνία και βελτιώνεται  η καθημερινότητα των πολιτών και τώρα η χώρα μας μπαίνει στην οδό της ανάπτυξης και της νέας ελπιδοφόρας προοπτικής.

Αναφορικά με το  θέμα της Συμφωνίας των Σκοπίων η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι ” βρίσκεται ακόμα στα Σκόπια.  Θα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να έρθει η συμφωνία εδώ, να μελετηθεί στο σύνολό της έτσι ώστε να είναι σύμφωνοι τουλάχιστον με αυτά που υπογράφηκαν από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών το καλοκαίρι στις Πρέσπες.  Θέλω να πιστεύω, γιατί έτσι επιβάλλεται, να μην διαταραχθεί  η πορεία και το έργο αυτής της κυβέρνησης.  Αυτό το έργο επιβάλλεται να ολοκληρωθεί”.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός ευχήθηκε να έχουν όλοι πνεύμα σοφίας, δημιουργίας και συνεννόησης για να βγούμε από την κρίση και να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα με κανονικούς μισθούς, συντάξεις, υγεία και παιδεία.

“Ως Περιφέρειας Θεσσαλίας προσπαθούμε μέσα από  συνεργασία και συνέργεια να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει.  Είναι στόχοι των ίδιων των ανθρώπων και τους πετυχαίνουμε παίρνοντας δύναμη από αυτούς.  Χιλιάδες έργα την υγεία, την παιδιά, το περιβάλλον, την ύδρευση.  Είναι έργα για όλους και δίνουν ζωή.  Τα έργα είναι η ουσία που πάντα λένε την αλήθεια και η κατάσταση στη χώρα χειροτέρεψε από την στιγμή που ο λαός παρασύρθηκε από τα λόγια και δεν εκτίμησε τα έργα”.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή φώτιση, ιδιαίτερα σε όσους λαμβάνουν αποφάσεις. “Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η εθνική ενότητα για να βγούμε από την κρίση.  Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάλει εναντίον ανεξάρτητων θεσμών και της δικαιοσύνης και  να σπέρνει τον διχασμό στον λαό. Εύχομαι τα φετινά Θεοφάνεια να δώσουν τη δύναμη στους πολίτες προκειμένου αυτή τη χρονιά να έρθει η ποθούμενη πολιτική αλλαγή για να αλλάξει η Ελλάδα πορεία”.

Ο πλοίαρχος του “Εξπρές Σκιάθος” Αθανάσιος Κομπογιάννης, με τη σειρά του, ευχήθηκε υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο “Εύχομαι όσο γίνεται περισσότερη υπομονή να ξεπεραστούν τα εμπόδια από τα οποία υποφέρει ο κόσμος.  Στους συναδέλφους ναυτικούς που ταξιδεύουν, στις ελληνικές θάλασσες και όχι μόνο, καλά ταξίδια με υγεία.  Καλή επιστροφή στις οικογένειές τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το