Αθλητισμός

Την πρώτη “μάχη” με τον Άρη για το Κύπελλο δίνει η Νίκη

Την πρώτη της «μάχη» με τον Άρη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας δίνει σήμερα η Νίκη. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κεκλεισμένων των θυρών και θα αρχίσει στις 18.00 με ζωντανή μετάδοση από το Cosmote Sport 2.

Η πρόκριση της Νίκης επί του Λεβαδειακού ήταν πολύ σημαντική. Η βολιώτικη ομάδα μετά από 18 χρόνια πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ούσα η μοναδική από τη Σούπερ Λιγκ 2 στη φετινή διοργάνωση. Μάλιστα η επιτυχία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, όταν έχουν τεθεί εκτός νυμφώνος μεγάλοι σύλλογοι, όπως η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός.

Ωστόσο το όνειρο της Νίκης δεν σταματάει εδώ. Άπαντες στις τάξεις της γνωρίζουν ότι είναι το αουτσάιντερ κόντρα στον Άρη, που είναι σαφώς πιο ισχυρός. Άλλωστε για τους «κίτρινους» το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο για φέτος και σήμερα δεν πρόκειται να υποτιμήσουν τους «κυανόλευκους». Τουναντίον θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ένα σκορ ασφαλείας εν όψει της ρεβάνς που θα γίνει στο Πανθεσσαλικό την επόμενη Τρίτη.

Η ιστορία έχει διδάξει ότι οι Βολιώτες έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν. Τόσο το 1964-65, όσο και το 2006-07 είχαν καταφέρει να αποκλείσουν τον «θεό του πολέμου» κερδίζοντας με 2-1 στην παράταση και με 2-0, με αμφότερα τα παιχνίδια να διεξάγονται στη Ν. Ιωνία.

Αυτή τη φορά οι αγώνες είναι διπλοί, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας. Το έργο της Νίκης δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο οι απουσίες. Ο Πατρίκ Μπαχανάκ ένιωσε ενοχλήσεις και τέθηκε «νοκ άουτ», όπως και ο Ραφαήλ Πέττας που είναι τραυματίας. Ασφαλώς γι’ αυτά τα κρίσιμα ματς το βολιώτικο συγκρότημα στερείται και τον Χοσέτε Μιράντα, που συμμετέχει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Επιπλέον ο Απόστολος Στίκας προσβλήθηκε από ίωση, αλλά τελικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Στους «εκλεκτούς» του Δημήτρη Ελευθερόπουλου βρίσκεται και ο Μιχάλης Γιαννίτσης, του οποίου η μεταγραφή ολοκληρώθηκε χθες και ίσως παίξει σήμερα αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος ο Στίκας. Αν συμβεί αυτό, τότε ο έμπειρος στόπερ θα αντιμετωπίσει την ομάδα από την οποία αναδείχθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τον Σάββα Τοπαλίδη, ο οποίος δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του και μετέβη επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα το σύστημα θα είναι 4-3-3 με την ακόλουθη σύνθεση: Τερματοφύλακας θα είναι ο Γκαραβέλης, ενώ στην οπισθοφυλακή θα βρίσκονται οι Κάσσος (δεξιά), Αναστασίου (αριστερά), Στίκας ή Γιαννίτσης και Ανδρέου (στόπερ). Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Κυριακίδης, Λίταινας (ή Παναγιωτίδης) και Γαβριηλίδης, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Πολίτης (δεξιά), Κρητικός (αριστερά) και Ριμπέιρο ή Τζιώρας (κορυφή).

Στην αποστολή βρίσκονται και οι: Κραβαρίτης, Τοπαλίδης, Ναά, Κουτσιμπάνας, Βουκελάτος, Μπάλλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού ισχύει η απόφαση της κυβέρνησης για άδειες εξέδρες μέχρι τον Φεβρουάριο.

 

Με VAR το παιχνίδι

και διαιτητή τον Βεργέτη

Ο Χρήστος Βεργέτης από την ΕΠΣ Αρκαδίας ορίστηκε ως διαιτητής στην αναμέτρηση Άρη-Νίκης (18.00) στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Βοηθοί του θα είναι οι Γιώργος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής) και Αχιλλέας Νίκζας (Λάρισας).

Χρέη τέταρτου διαιτητή θα εκτελεί ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Καστοριάς) και παρατηρητή διαιτησίας ο Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας), VAR θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών) και AVAR ο Δημήτρης Βεργέτης (Αργολίδας).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 λόγω αγροτών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας…

24 Ιανουαρίου 2024

Βόλος:Πέταξε στο δρόμο χασίς για να αποφύγει τη σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης…

24 Ιανουαρίου 2024

Η Αστυνομία για τη σύλληψη των δύο ανηλίκων για αρπαγή τσάντας στον Βόλο

Συνελήφθησαν, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου/Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου,…

24 Ιανουαρίου 2024

Τραγικός θάνατος για 95χρονο – Έπεσε σε γκρεμό 20 μέτρων με το αγροτικό του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 95χρονος στη Μάνη το βράδυ της Δευτέρας όταν το αγροτικό που…

24 Ιανουαρίου 2024

«Καραμπινάτη»

Φαρδύ πλατύ και μέρα μεσημέρι ήταν σταθμευμένο στον πεζόδρομο της Ερμού το ΙΧ της φωτογραφίας,…

24 Ιανουαρίου 2024

Ήττες για τις ομάδες Κ19 και Κ17 του Βόλου

Στα χνάρια της ανδρικής ομάδας βαδίζει και η ομάδα Κ19 του ΠΑΟΚ. Οι νεαροί παίκτες…

24 Ιανουαρίου 2024