Ελλάδα

Την ποινική δίωξη της Ελένης Τουλουπάκη ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Tη διχογνωμία που προέκυψε μεταξύ των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου που διενεργούν την έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, καλείται να λύσει το πιθανότερο αύριο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Βαγγέλης Ιωαννίδης. Ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του τη δικογραφία και, όπως λένε δικαστικές πηγές, είναι ο μόνος που μπορεί να αποφανθεί για την πορεία αυτής της καυτής δικογραφίας, με διαφορετικά όμως συμπεράσματα: Τη δίωξη της κυρίας Τουλουπάκη από την πλευρά του Ε. Ζαχαρή και την απαλλαγή της από την πλευρά του Λ. Σοφουλάκη. Ο τελευταίος, μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, υποστηρίζοντας εκτός του ότι οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ενήργησαν σύννομα, ότι πρέπει να ερευνηθούν ποινικά για τις πράξεις τους οι Γιάννης Αγγελής (πρώην εποπτεύων των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και καταγγέλλων), Ελένη Ράικου (πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς) Νίκος Μανιαδάκης (πρώην προστατευόμενος μάρτυρας) Κωνσταντίνος Φρουζής (πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis) και Νίκος Μανίας. Κατά περίπτωση, ζητεί να διερευνηθούν στα πρόσωπά τους αδικήματα όπως η ψευδορκία, η ψευδής καταμήνυση και η παράβαση καθήκοντος.

Από την άλλη πλευρά, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ζητεί να ασκηθεί ποινική σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όποια και εάν είναι η κρίση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δικαστικές πηγές που γνωρίζουν καλά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών λένε ότι είτε στην περίπτωση της δίωξης είτε της αρχειοθέτησης, η επίμαχη δικογραφία θα διαβιβαστεί στο δικαστικό συμβούλιο, εάν τελικά η Ολομέλεια της Βουλής ψηφίσει θετικά σε λίγες ημέρες την δίωξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το