Τοπικά

“Με την παρουσία Μπέου η εκρίζωση του φοίνικα στα Αστέρια- Άλλα είχε πει ο Δήμος Βόλου στα δικαστήρια”

asteria sillipseis

Την παρουσία του Αχ.Μπέου με την καταστροφή του πάρκου συνδέουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αστέρια Αγριάς και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας μετά τα σημερινά επεισόδια στον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το αντλιοστάσιο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν έξι κάτοικοι της περιοχής. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η εκρίζωση του φοίνικα από το πάρκο είναι αντίθετη με τα όσα είχε δηλώσει η δημοτική αρχή στη δικαστική αίθουσα προ ημερών. Η κοινή τους ανακοίνωση:

«Με την παρουσία του κ. Αχιλλέα Μπέου, σήμερα Πέμπτη πρωί, ο Δήμος Βόλου εκρίζωσε ένα φοίνικα στο Πάρκο Αστεριών Αγριάς, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, του συλλόγου τους και της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, οι οποίοι δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα για να τον προστατεύσουν. Ο σκοπός της απομάκρυνσης του φοίνικα ήταν για να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής αντλιοστασίου στο πάρκο, πράγμα για το οποίο αντιδρούν οι κάτοικοι γιατί αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της περιοχής. Η απομάκρυνση του φοίνικα ήταν παράνομη και αντίθετη με τα όσα είχε δηλώσει ο ίδιος ο Δήμος Βόλου ενώπιον της δικαστικής αρχής, η οποία, κατά τα άλλα, επέτρεψε τη συνέχιση των εργασιών.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων στην εκρίζωση του φοίνικα οδήγησαν σε 6 συλλήψεις από την αστυνομία, μετά τις οποίες πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση του φοίνικα. Εναντίον των 6 συλληφθέντων κατατέθηκε μήνυση από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Βόλου κ. Μαλαματίνη για δήθεν παρεμπόδιση των εργασιών. Οι συλληφθέντες ήταν οι εξής: Κώστας Θεοδοσόπουλος συντ/χος έμπορος και η σύζυγός του Αφεντούλα, Κώστας Σπυρόπουλος ιατρός, Στέλιος Λημνιός καθηγητής, Κώστας Βολιώτης συντ/χος καθηγητής και Πάρης Καλαμπάκας συντ/χος ΝΑΤ.
Οι συλληφθέντες μετά τις καταθέσεις τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι κάτοικοι δηλώνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα».

asteria foinikaw

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το