Τοπικά

Την παραίτηση του Μ. Πατσιαντά θα ζητήσουν τα μέλη της παράταξης- «Δεν παραιτούμαι», διαμηνύει ο ίδιος

ΠΑΤΣΙΑΝΤΑΣ

Σε τροχιά διάσπασης η ομάδα μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με έγκυρες πληροφορίες της e-thessalia.gr να αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των στελεχών θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά, μετά την απόφασή του να συμπεριληφθεί στη λίστα της Λαϊκής Ενότητας στις βουλευτικές εκλογές. Ο κ. Πατσιαντάς διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από επικεφαλής και ότι δεν είναι δυνατόν να «λογοδοτεί» στον ΣΥΡΙΖΑ και σε κομματικά όργανα για τις πολιτικές επιλογές του, που είναι ανεξάρτητες με τη δραστηριότητά του στον δήμο.

Υπήρξε συνάντηση της ομάδας στην οποία δεν μετείχε ο κ. Κανελλής από το Ξεκίνημα, με τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η θέση του κ. Δούρα, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του κ. Πατσιαντά .

Επιστολή από την οποία θα ζητούν την παραίτηση του κ. Πατσιαντά θα υπογράψουν σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Γαργάλας, Δραμητινός, Μολοχίδης, Αποστολάκης καθώς και οι Φωτεινή Κοκκινάκη και Ελένη Μεϊκοπούλου.

Η απόφαση του κ. Πατσιαντά να μετέχει στη ΛΑΕ δυναμίτισε το κλίμα στην ομάδα και ήταν η αιτία τη έντασης. Το γεγονός ότι ο επικεφαλής αγνόησε τις ενστάσεις της ομάδας του, προκάλεσε και αντιδράσεις.

Από την άλλη, στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η ομάδα στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να έχει αναφορά στην Κυβέρνηση και το «μπλοκ» να είναι συμπαγές, ενώ υπήρξαν σκέψεις για ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών συμβούλων, ωστόσο εάν αυτό συμβεί δεν θα μπορούν να εκπροσωπηθούν στα όργανα του δήμου.

Ο Νόμος προβλέπει ότι ο επικεφαλής παράταξης μπορεί να αντικατασταθεί εάν παραιτηθεί ή πεθάνει. «Δεν έχω… προγραμματίσει τίποτα από τα δύο», δήλωσε ο κ. Πατσιαντάς και τόνισε πως η αυτοδιοίκηση είναι αυτόνομο όργανο και δεν καθοδηγείται από τα κόμματα,  όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει εάν η πλειοψηφία της ομάδας του ζητήσει να αποχωρήσει από επικεφαλής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το