Τοπικά

Την Παρασκευή οι βαθμοί των πανελλαδικών – Νωρίς το μεσημέρι η ανάρτησή τους στα Λύκεια της Μαγνησίας 

Εντός ημερών αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμολογιών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η βαθμολόγηση των γραπτών είναι σε πλήρη εξέλιξη, σε ορισμένα μαθήματα έχει ήδη ολοκληρωθεί, και η εκτίμηση των αρμόδιων εκπαιδευτικών παραγόντων είναι πως μέχρι την Παρασκευή, το αργότερο τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου, οι καταστάσεις με τους βαθμούς θα έχουν αποσταλεί στα Λύκεια για να αναρτηθούν.
Φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις λόγω της πανδημίας ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου, περίπου δέκα μέρες σε σχέση με άλλες χρονιές και διήρκεσαν δεκαπέντε μέρες, λίγο περισσότερο επίσης με άλλες φορές.
Σύμφωνα με το esos.gr την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ , ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν» όλα τα ΓΕΛ και όλα τα ΕΠΑΛ.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η οποία στάλθηκε προς όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 10-7-2020, μετά τις 13.00 μ.μ. στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr/.
Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα να αναρτήσουν τις βαθμολογίες των υποψηφίων στην ειδική πλατφόρμα, προκειμένου να ακολουθήσει κεντρικά ο έλεγχος.
Σε τοπικό επίπεδο, όπως ανέφερε η υπεύθυνη των πανελλαδικών εξετάσεων για την Μαγνησία, κ. Ρηγώ Φασουράκη, «όλα κύλησαν ομάδα και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα, κάποια άτυχη στιγμή. Ήταν μια ξεχωριστή διαδικασία λόγω των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία που πανδημία που εφαρμόστηκαν, αλλά και εξαιτίας της υλοποίησης συστημάτων εξέτασης, του παλαιού και του καινούριου».

Σε επίπεδο Μαγνησίας οι πανελλαδικές εξετάσεις τελείωσαν την περασμένη Τετάρτη με το ειδικό μάθημα στα αγγλικά. «Φέτος οι υποψήφιοι ανήλθαν στους 478, 70 και πλέον υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι, γι’ αυτό και είχαμε τρία εξεταστικά κέντρα στον Βόλο. Βλέπουμε δηλαδή ότι αυξάνεται από τους υποψήφιους το ενδιαφέρον για την αγγλική γλώσσα που είναι απαραίτητο όχι μόνο για τις σχολές αγγλικής φιλολογίας αλλά και για τα τμήματα τουριστικών επαγγελμάτων, ευρωπαϊκών, βαλκανικών σπουδών και άλλα».
Η ίδια πρόσθεσε πως «ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της φετινής χρονιάς ήταν το υψηλό ποσοστό συμμετοχής των υποψηφίων που κυμάνθηκε στο 97-98%, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που συμμετείχε το 92-93%. Αυτό έχει διάφορες αιτίες, όπως ότι φέτος οι αιτήσεις υποβλήθηκαν πολύ πιο κοντά στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι υποψήφιοι ήταν πιο αποφασισμένοι για την επιλογή τους. Επίσης η υγειονομική κρίση αναθεώρηση την αντίληψη ορισμένων για παραδοσιακές αξίες, όπως είναι το πτυχίο στην ελληνική κοινωνία».
Άλλες χρονιές η διαρροή ήταν υψηλότερη και επειδή, κάποιοι έδιναν το πρώτο μάθημα, δεν τα πήγαιναν καλά, απογοητεύονταν και δεν συνέχιζαν τη διαδικασία.

Αναφορικά με την ανακοίνωση των βαθμών, η Φασουράκη επισήμανε πως «το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν ο βαθμοί εντός της εβδομάδας, δηλαδή μέχρι και τις 10 Ιουλίου. Ωστόσο δεν αποκλείεται το υπουργείο Παιδείας να τους ανακοινώσει και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θέλοντας να κάνει και τον τελικό έλεγχο με τις διασταυρώσεις».
Έτσι θα λήξει και η αγωνία για 1830 από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Φέτος δεν υπάρχουν οι συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα, οπότε και αυτό το στοιχείο θα διαδραματίσει ένα ρόλο στη διαμόρφωση των βάσεων εισαγωγής των Τμημάτων που αναμένονται για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.
Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα είναι ανοικτά το καλοκαίρι κάθε Δευτέρα και όχι κάθε Πέμπτη, όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια.
Βέβαι, επειδή βρισκόμαστε σε διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων πολλά Λύκεια παραμένουν ανοικτά όλες τις μέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το