Πολιτισμός

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου η παράσταση «Οι κληρονόμοι του Κάϊν»

Η αναβληθείσα παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Δικηγόρων και Συνεργαζομένων ‘ΑΘΕΜΙΤΟΣ’ «Οι κληρονόμοι του Κάϊν» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου, 9.30 το βράδυ, στο χώρο του πάρκινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου (οδός Π. Μελά και 28ης Οκτωβρίου).
Πρόκειται για την παράσταση της περασμένης Τετάρτης 27 Ιουνίου, η οποία αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή λόγω της βροχής.
Σε περίπτωση και πάλι άστατων καιρικών συνθηκών η εξ αναβολής παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο διπλανό στεγασμένο χώρο στη Στοά Ματσάγγου. Θα υπάρχουν καθίσματα για τους θεατές και σε αυτό το χώρο.

Η νέα παραγωγή του «Αθέμιτου», «Οι κληρονόμοι του Κάϊν» δίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου και πρόκειται για μία πολύ πρωτότυπη και ξεχωριστή παράσταση.
Η θεματική της παράστασης βασίζεται στην πραγματικότητα και τις συνιστώσες ‘πόλεμος – επεμβάσεις – βασανιστήρια – βία – ανθρώπινη φύση’.
Αποτελείται από μια σύνθεση θεατρικών και άλλων κειμένων, ειδησεογραφίας, χρονικών, συνεντεύξεων κλπ, με κύρια αναφορά στην αιώνια πάλη του ανθρώπου και των κοινωνιών για καλύτερες κι ανθρωπινότερες συνθήκες ζωής, καθώς και τη βία που ασκείται για την καταστολή της από κυρίαρχες, τυραννικές ή και παρανοϊκές εξουσίες.
Στόχος της είναι να αναδείξει την βαναυσότητα και το παράλογο των πολέμων, την ανάγκη ανοχής της διαφορετικής κοινωνικής και πολιτικής άποψης, την καταγγελία των βιαιοπραγιών, των βασανιστηρίων, των γενοκτονιών.
Οι πηγές των κειμένων της παράστασης είναι : η Παλαιά Διαθήκη ‘Γένεσις’, το βιβλίο του Αλεξ. Σοτζενίστιν (Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ), κείμενα του Ηλία Μαγκλίνη, της Ομάδας ‘Νότιο Σέλας’, του θεατρικού της Κάρυλ Τσέρτσιλ ‘Too drunk to say I love you?’, μελέτη της Αγγελικής Νικολάου ‘Η κίτρινη Αποθήκη του Βόλου’ , ειδησεογραφικά δελτία κλπ

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ
Όλγα Γεωργοπούλου, Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Ξενία Κουτσιμάνη, Μάρκου Μαρία, Αλέξανδρος Κοσμάς, Παπαδόπουλος Παύλος, Καραλόπουλος Θωμάς, Θανάσης Μελάκος.
Σύνθεση κειμένων – Σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Κοσμάς
Μουσική : Γρηγόρης Σουλτάνης
Επιμέλεια κίνησης : Ζάννα Γαλλιού
Σκηνικά : Θανάσης Τίκας
Ηχογραφήσεις : POWER 100,2 FM
Διάρκεια 60΄. Ελεύθερη είσοδος (προαιρετική συνδρομή)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το