Ελλάδα

Την Παρασκευή στο ΣτΕ η συζήτηση για το πόθεν έσχες των δικαστών

Σε χρόνο ρεκόρ προσδιορίστηκε η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων ακύρωσης που κατέθεσαν οι δικαστικές ενώσεις, βάλλοντας κατά των νέων διατάξεων του πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση για το θέμα μπήκε εμβόλιμα στα θέματα που θα εξετάσει η ολομέλεια, η οποία καλείται να αποφανθεί σχετικά με την νομιμότητα ή μη της νέας υπουργικής απόφασης για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις πόθεν έσχες.

Το θέμα, είχε προκαλέσει κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών του ΣτΕ, μετά την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, παγώνοντας την υποβολή των δηλώσεων για τα έτη 2015 και 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφαση της πριν από περίπου ένα μήνα, έκρινε αντισυνταγματική και ακύρωσε την υπουργική απόφαση που καθόριζε το περιεχόμενο και τις προϋποθέσεις υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Ακολούθησε νέα υπουργική απόφαση σε βάρος της οποίας προσέφυγαν εκ νέου οι δικαστικές Ενώσεις, καταθέτοντας αίτημα προσωρινής διαταγής την οποία κέρδισαν, καθώς και αίτηση ακύρωσης.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το