Τοπικά

Την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και νέες προσλήψεις στα σχολεία διεκδικεί το Σωματείο Καθαριστριών

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Μαγνησίας, με αιτήματα τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται με συμβάσεις, την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για ασφαλή και καθαρά σχολεία και αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας για όλη τη σχολική κοινότητα.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Μαρία Πλαγερά, οι καθαρίστριες διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων. “Για ακόμη μία φορά κυριαρχεί μπάχαλο. Αντί να γίνει καλύτερη η κατάσταση, χειροτέρεψε. Η προκήρυξη που βγήκε είναι “στο πόδι”. Θα έπρεπε όλες οι συναδέλφισσες να γίνουν μόνιμες αλλά σήμερα για ακόμη μία χρονιά βρίσκονται σε ομηρία”.

Τόνισε επίσης πως το προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων είναι ανεπαρκές και θα παραμείνει ανεπαρκές ακόμη και μετά τις προσλήψεις. “Γιατί έπρεπε να υπάρχουν μόνιμες και ημιαπασχόλησης; Ζητούν η καθαρίστρια να αναλαμβάνει την αίθουσα όταν οι μαθητές βγουν σε διάλειμμα. Όταν μία καθαρίστρια έχει να αναλάβει 17 αίθουσες και τις τουαλέτες, πόσες θα προλάβει σε ένα διάλειμμα” δήλωσε σημειώνοντας πως οι μόνιμες καθαρίστριες στο νομό είναι 30 και 140 συμβασιούχες. Την ίδια στιγμή καλούνται να αναλάβουν περισσότερες από 1000 σχολικές αίθουσες. “Δεν υπάρχουν νέες προσλήψεις. Πήραν ίδιο αριθμό με αυτόν που εργαζόταν με εργολαβικές συμβάσεις. Οι μισοί θα είναι με πλήρη και οι μισοί με ημιαπασχόληση.
Παράλληλα η κ. Πλαγερά αναφέρθηκε και στο ζήτημα του υγειονομικού προσωπικού και υπογράμμισε ότι η υγιεινή και η καθαριότητα στα σχολεία δεν θα είναι αυτή που απαιτείται. “Δεν έχουν παρθεί μέτρα, οι συναδέλφισσες είναι στον αέρια ακόμη” δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθούν μάσκες στις καθαρίστριες και όχι να τις ζητούν κάθε πρωί από τους διευθυντές των σχολείων.

Σημείωσε επίσης ότι είναι πολύ δύσκολη η υποβολή της αίτησης για την πρόσληψη στις σχολικές μονάδες και καθαρίστριες έχουν απευθυνθεί σε λογιστές για να συμπληρώσουν τα χαρτιά. Όπως είπε, πολλές καθαρίστριες δεν έχουν email ενώ καλούνται να υπολογίσουν τις σχολικές αίθουσες που έχουν αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το