Τοπικά

Την Κυριακή η ετήσια συνάντηση αποφοίτων Παιδοπόλεων στην Αγριά – Θα τιμηθεί η συγγραφέας Γιώτα Κούγιαλη

Η μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων Παιδοπόλεων ανοίγει τις πόρτες της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», στην Αγριά Βόλου και υποδέχεται τους αποφοίτους όλων των ομοειδών Ιδρυμάτων της Ελλάδος, για μια ακόμη φορά, σε μια γιορτινή συνάντηση-επιστροφή στον χώρο απ’ όπου ξεκίνησαν ή όπου πέρασαν τα νεανικά τους χρόνια χιλιάδες συμμαθητές τους.

Την προσεχή Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 10:30 το πρωί, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων πραγματοποιεί την καθιερωμένη ετήσια χειμερινή συνάντηση αποφοίτων Παιδοπόλεων, παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Επισημαίνεται ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει θεσμοθετήσει, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2010, να τιμάται κάθε χρόνο ένα πρόσωπο, το οποίο με τις ενέργειές του, «…αποτελεί τιμή για τους Αποφοίτους Παιδοπόλεων, συνετέλεσε στην προβολή του Συλλόγου, στην εξυπηρέτηση και στην προοπτική στόχευσης των Αποφοίτων Παιδοπόλεων για το μέλλον».

Ο θεσμός υπό τον τίτλο «Ο Παιδοπολίτης της χρονιάς» ξεκίνησε από το 2010.
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας συνδυάζεται κάθε χρόνο με την απονομή αυτού του εξαιρετικά τιμητικού τίτλου σε κάποιον από τους Απόφοιτους των Παιδοπόλεων, που με την στάση του συνέβαλε στη διατήρηση της άριστης εικόνας που η κοινωνία έχει διαμορφώσει για τα «παιδιά» που φιλοξενήθηκαν διαχρονικά στις Παιδοπόλεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 2019, ομόφωνα επέλεξε να απονείμει τον τίτλο του «ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ», για πρώτη φορά σε γυναίκα, στην Συγγραφέα και αντιπρόεδρο του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.) Γιώτα Κούγιαλη.
Η τιμώμενη, Γιώτα Κούγιαλη, είναι Απόφοιτος της Παιδόπολης «Απόστολος Παύλος», που ήταν στην Λάρισα.

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου, οι παλιοί Παιδοπολίτες και οι φίλους τους, Αγριώτες και Βολιώτες στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» , στην Αγριά Βόλου την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10.30 το μεσημέρι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το