Τοπικά

Την Κυριακή 14 Μαΐου οι εκλογές για το νέο Δ.Σ. στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Βόλου

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ορφανοτροφείου Βόλου Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ΦΑΒ προκειμένου να αναδειχτεί η Εφορευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2017, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, σε εκτέλεση της με αριθμό 168/2017 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου.
Κατά την πρώτη σύγκληση στις 9:00π.μ. δεν επιτεύχθηκε απαρτία οπότε και η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε 2 ώρες μετά, με συμμετοχή των παρόντων οικονομικά τακτοποιημένων μελών.
Σύμφωνα με τους όρους του Καταστατικού του Σωματείου η παρούσα Διοίκηση δεν δύναται να προεδρεύει σε γενική συνέλευση αρχαιρεσιών για το λόγο αυτό και η πρώτη εργασία της έκτακτης αυτής γενικής συνέλευσης ήταν εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γεν.Γραμμματέα και Ψηφολέκτη εκ των παρόντων μελών της, με φανερή ψηφοφορία που έλαβε χώρα, για την διεξαγωγή των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης
Κατά την φανερή αυτή ψηφοφορία εκλέχθηκαν οι : Ελένη Βαζούρα, Πρόεδρος
Παντελής Παπαεμμανουηλίδης Αντιπρόεδρος
Ειρήνη Λιάππη, Γεν.Γραμματέας
και Χρήστος Γεωργαλής Ψηφολέκτης

Εν συνέχεια, υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής .
Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας το σώμα της γενικής συνέλευσης ερωτήθηκε για τυχόν διαφωνία ή αμφισβήτηση ή τυχόν ένσταση κατά της διαδικασίας με αρνητική απάντηση.
Εκ των παρόντων μελών, ψήφισαν 133 και ανευρέθηκαν έγκυρα ψηφοδέλτια 132 και άκυρα 1.
Κατά την διαλογή των ψήφων υπέρ των υποψηφίων έλαβαν:
1. Ζιαμπάς Κωνσταντίνος 112 ψήφους.
2. Βλιώρας Σπυρίδων 109 ψήφους.
3. Τσιαμούρα Μαρία 105 ψήφους.
4. Κόρτσα Ευσταθία 95 ψήφους.
5. Τσακίρη Μαρία 26 ψήφους.
6. Μαχαίρα Σοφία 18 ψήφους.
7. Τσουκαλάς Απόστολος 14 ψήφους.
8. Πάππου Χρυσούλα 7 ψήφους.
Εκ των ανωτέρω, οι τέσσερις πρώτοι θα αποτελέσουν τα τακτικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής, με πρόεδρο αυτής τον πλειοψηφήσαντα Κωνσταντίνο Ζιαμπά και οι υπόλοιποι τα αναπληρωματικά μέλη, όπως απαιτεί το καταστατικό του σωματείου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κλέα Γεωργακλή «Η ψηφοφορία εξελίχθηκε ομαλά με μεγάλη συμμετοχή των μελών της Φιλοπτώχου Αδελφότητας σε αυτή, σε σχέση με τα μέχρι σήμερα δεδομένα του σωματείου.
Κύριος στόχος και μέλημα της Διοίκησης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας είναι η συμμετοχή ολοένα και περισσότερων μελών τόσο στις γενικές συνελεύσεις όσο και στις διαδικασίες αρχαιρεσιών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και καθοριστικό για την ύπαρξη και τη συνέχεια του ίδιου του Σωματείου, αλλά και τη διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας των διαδικασιών».

Η Διοίκηση της Φιλοπτώχου και η Εφορευτική Επιτροπή συναποφάσισαν ομόφωνα:
1)Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου της Φιλοπτώχου Αδελφότης Βόλου για την τριετία 2017- 2020 θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Μαΐου, από ώρα 10:00π.μ. μέχρι 15:00μ.μ..Τόπος διεξαγωγής των αρχαιρεσιών είναι το γραφείο της Φιλοπτώχου Αδελφότης Βόλου , στο Ορφανοτροφείο Βόλου έναντι 16ου και 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.
2)Στις εκλογές μπορούν να συμμετέχουν και έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι μόνο όσα μέλη της Φ.Α. Βόλου είναι εγγεγραμμένα στο Σωματείο τουλάχιστον 6 μήνες πριν τις εκλογές και είναι οικονομικώς τακτοποιημένα, δηλαδή έχουν καταβάλει και τη συνδρομή του έτους 2017.
3)Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότης Βόλου και στην Εξελεγκτική Επιτροπή θα γίνεται με αίτηση των ενδιαφερομένων που θα απευθύνεται προς την εφορευτική επιτροπή διεξαγωγής των εκλογών από την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 μέχρι και την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00- 14:00 , στη γραμματεία του Ιδρύματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το