Τοπικά

Την κατασκευή νηπιαγωγείου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στις Μηλιές διεκδικεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου 

Διαδικασίες για την ένταξη στον προγραμματισμό της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» της εκπόνησης μελέτης και εν συνεχεία της κατασκευής ενός νηπιαγωγείου και μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στις Μηλιές, έχει ξεκινήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα στην τελευταία του συνεδρίαση την παραχώρηση χρήσης οικοπέδου εντός του οικισμού Μηλεών, συνολικού εμβαδού 3.500τ.μ. περίπου στην ΚΤΥΠ ΑΕ, για το χρονικό διάστημα μέχρι την υλοποίηση των έργων, που είναι 10 έτη για ΕΣΠΑ και 50 έτη για ΣΔΙΤ.

Σύμφωνα με την εισήγηση, στον οικισμό των Μηλεών κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή των προαναφερόμενων έργων.
Η ανάγκη για κατασκευή νηπιαγωγείου κρίνεται επείγουσα, καθώς το υφιστάμενο κτίριο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση εξαιτίας της έντονης υγρασίας που δέχεται ο τοίχος από το έδαφος στην πίσω πλευρά του. Επίσης, το υφιστάμενο νηπιαγωγείο δεν είναι προσβάσιμο με όχημα και βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τα υπόλοιπα σχολεία του οικισμού, το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο.

Η ανάγκη για κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων αφορά όλο το μαθητικό δυναμικό του οικισμού των Μηλεών, καθώς θα φιλοξενούνται όλες οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των σχολικών μονάδων. Πιο συγκεκριμένα θα διεξάγονται αθλήματα, προβολές ταινιών, μαθήματα μουσικής, θεάτρου, χορού, μουσικές συναυλίες, πολιτιστικές εκθέσεις, κ.α. Η μαθητιώσα νεολαία θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά της μια απόλυτα σύγχρονη, ασφαλή και λειτουργική κατασκευή. Θα παρέχονται η πρόσβαση στο κτίριο και όλες οι διευκολύνσεις για ΑμεΑ με όλες τις απαιτούμενες υποδομές.

Η μοναδική έκταση που πληροί τις προδιαγραφές και δύναται να υποδεχθεί τις ανάγκες του νηπιαγωγείου και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων είναι το παρακείμενο οικόπεδο των σχολικών μονάδων, πιο συγκεκριμένα άνωθεν του Δημοτικού Σχολείου, ιδιοκτησίας Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Η προσπέλαση και η προσβασιμότητα στο εν λόγω οικόπεδο γίνεται μέσω τσιμεντοστρωμένης οδού, ίδιας με αυτή που χρησιμοποιείται από τους μαθητές των υπόλοιπων σχολείων. Επομένως εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετακίνησή τους προς και από τις προτεινόμενες κατασκευές. Το οικόπεδο είναι επικλινές, βρίσκεται δίπλα στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες και αποτελεί ιδανικό χώρο για την ανέγερση του Νηπιαγωγείου και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Υπάρχουν όλες οι αναγκαίες μελλοντικές υποδομές, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ύδρευση, αποχέτευση (σύστημα βόθρων), κτλ.

Να αναφερθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου έλαβε απόφαση για την ανάληψη τους κόστους λειτουργίας και συντήρησης, του νηπιαγωγείου καθώς και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, που θα κατασκευασθούν, απ’ την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το