Ελλάδα

Την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση – Ποιο το νέο όριο φτώχειας

fotiou

Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση αφού έχουν ακουστεί με προσοχή όλες οι παρατηρήσεις τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για το εάν μπορεί να προκύψουν ενστάσεις επί του νομοσχεδίου από την τρόικα, η κα Φωτίου στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι η διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης αναγνωρίστηκε από το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου κάνοντας λόγο για «τεράστια πολιτική κατάσταση».

«Ο πρωθυπουργός θα πάει την Πέμπτη στην Ευρώπη αναζητώντας περαιτέρω κονδύλια για την ανθρωπιστική κρίση, το ότι έχει μπει και έχει γραφτεί η ανθρωπιστική κρίση στο Eurogroup στις 20 του μηνός νομίζω ότι είναι μια τεράστια πολιτική κατάκτηση, ότι για πρώτη φορά δηλαδή οι εταίροι αναγνωρίζουν ότι οι μνημονιακές πολιτικές επέφεραν σε μια χώρα εν καιρώ ειρήνης τα αποτελέσματα ενός πολέμου, δηλαδή παρήγαγαν την ανθρωπιστική κρίση» ανέφερε.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί θα πρέπει να εξειδικευτεί με υπουργικές αποφάσεις.

«Θα κληθούν οι ωφελούμενοι οι οποίοι θα ξέρουν τους όρους και τις προϋποθέσεις να υποβάλουν αίτηση. Θα δούμε για πόσο διάστημα θα κρατήσουμε ανοιχτή την αίτηση και μετά θα κριθούν οι αιτήσεις» είπε και διευκρίνισε ότι η ηλεκτρονική αίτηση πάνω στην οποία θα σημειώνεται καθένα από τα προγράμματα θα είναι ενιαία.

Τέλος, αποκάλυψε ότι στα 4.800 ετησίως προσδιορίζεται το όριο της φτώχειας για μια τετραμελή οικογένεια. «Εμείς έχουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος είναι σαφής για τα τρία αυτά μέτρα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να εξηγήσουμε ό,τι χρειάζεται, αν χρειάζεται. Αυτό είναι ένα προϋπολογισμένο έργο, για συγκεκριμένους ανθρώπους, με συγκεκριμένα χρήματα και έχει αυτό το πλαφόν» τόνισε αναφερόμενη στις διευκρινίσεις που ενδεχομένως ζητηθούν από τα τεχνικά κλιμάκια.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το