Αθλητισμός

Την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις περιμένουν στον Ολυμπιακό Βόλου

Με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στη Σούπερ Λιγκ άρχισαν από χθες οι ομαδικές προπονήσεις στη Σούπερ Λιγκ 2. Το «πράσινο φως» δόθηκε το Σάββατο το βράδυ, με σχετική απόφαση της ΓΓΑ, έπειτα από την έγκριση του αιτήματος από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.
Οι παίκτες της Σούπερ Λιγκ 2 επιστρέφουν στο γήπεδο μετά από ένα και πλέον μήνα, αφού πρώτα υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού. Η εξέλιξη αυτή προμηνύει την έναρξη του πρωταθλήματος, πιθανότατα με τον ερχομό το νέου έτους, ενώ ανοίγει το δρόμο και για την άμεση επιστροφή στις προπονήσεις και για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.
«Υπήρξε, θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Οι ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζονται, προκειμένου να ακολουθήσουν και άλλα ομαδικά αθλήματα των ανωτάτων κατηγοριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν στο πρωτόκολλό τους υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ για Covid-19» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ.

Όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Θωμάς Μακρής, σε συνέντευξή του στη «Θ» στο φύλλο της Κυριακής, εκτίμηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι, πως οι ομαδικές προπονήσεις για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ θα αρχίσουν με την έναρξη του νέου έτους και υπολογίζεται το πρωτάθλημα να αρχίσει στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Πάντως, η επανέναρξη φαντάζει πιο δύσκολη, από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις. Θα υπάρχουν προβλήματα στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα στον Ολυμπιακό οφείλουν θα προετοιμαστούν, όσο το δυνατόν καλύτερα, για να παρουσιαστεί η ομάδα πανέτοιμη στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, πως άλλο είναι οι ομαδικές προπονήσεις και άλλο οι ατομικές, στην προετοιμασία μας ομάδας, όσο καλή θέληση κι αν υπάρχει από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, που είναι επαγγελματίες.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας, τεχνική ηγεσία, τεχνικό διευθυντή και διοικούντες την ΠΑΕ, γυμνάζονται σε ανοιχτούς χώρους, ακολουθώντας το πρόγραμμα που τους έχει χορηγηθεί. Τόσο αυτοί που παραμένουν στο Βόλο, όσο και εκείνοι που έχουν πάρει άδεια από τη διοίκηση και περνούν τις μέρες της καραντίνας στα μέρη καταγωγής τους, μαζί με την οικογένειά τους.
Η όλη κατάσταση του κορωνοϊού είναι φυσικό να δημιουργεί προβλήματα και στους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα οι ξένοι παίκτες του Ολυμπιακού βιώνουν κάτι πρωτόγνωρο. Απορούν, μάλιστα, γιατί δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στην Ελλάδα στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, τη στιγμή που σε άλλες χώρες της Ευρώπης τα πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά.

Κοντά στις 200.000 ευρώ τα έξοδα ως σήμερα
Η διοίκηση του Ολυμπιακού από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ξεκίνησε ο προγραμματισμός της χρονιάς, μέχρι και σήμερα έχει δαπανήσει ένα πολύ σημαντικό ποσό, χωρίς η ομάδα να έχει εισπράξει χρήματα από χορηγίες ή τηλεοπτικά δικαιώματα. Το μοναδικό έσοδο είναι από τα εισιτήρια διαρκείας. Όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής, Θωμάς Μαρκής, έχουν δοθεί έως τώρα περίπου 200.000 ευρώ και η εισροή χρημάτων στο ταμείο της ΠΑΕ από τα διαρκείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει ή να πλησιάσει αυτό το μεγάλο ποσό.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, φρόντισε να τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις που υπήρχαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πέρα από το κρατικό επίδομα που παίρνουν οι παίκτες, λόγω της αναστολής, στους λογαριασμούς τους μπήκαν χρήματα, που αφορούν συμβόλαια και ενοίκια.
Στο ποσό των 200.000 ευρώ περιλαμβάνονται και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για τις μέχρι τώρα εργασίες στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στον Άγιο Γεώργιο Φερών.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως οι εργασίες στο προπονητικό κέντρο συνεχίζονται κανονικά. Το κτίριο που βρίσκεται πλησίον του γηπέδου, που ήδη έχει κατασκευαστεί και προπονούνταν η ομάδα πριν το lockdown, βάφτηκε εξωτερικά και εσωτερικά, δημιουργούνται χώροι γυμναστηρίου, προβολής βίντεο, γραφείων προπονητών, αίθουσα μασάζ και σάουνας. Υπάρχουν σκέψεις από τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο να δημιουργηθούν ξενώνες για να μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμα και ομάδες για την προετοιμασία τους. Στα σχέδια είναι να κατασκευαστεί τραπεζαρία και αίθουσα φαγητού, αλλά και αίθουσα ψυχαγωγίας για τους ποδοσφαιριστές.
Για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού το αθλητικό κέντρο είναι ένα στοίχημα που θέλουν να το κερδίσουν. Οι ποδοσφαιριστές στην επανέναρξη των προπονήσεων θα δουν από κοντά τελείως διαφορετικά πράγματα, σε σχέση μ’ αυτά που γνώριζαν για το αθλητικό κέντρο.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το