Κατηγορίες: Τοπικά

Την επέκταση του Ξενία στο πάρκο Αναύρου αποφάσισε η δημοτική αρχή του Βόλου

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σταυρίδης αποποιήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κάθε ευθύνη για τις ρουσφετολογικές αλλαγές που προέκυψαν στη Β’ Φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Δήλωσε ότι τις αλλαγές τις πρότειναν οι δημοτικοί σύμβουλοι….όταν κατηγορήθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση ότι αυτές αποφασίστηκαν εν κρυπτώ.

Ο ίδιος κατηγόρησε το γραφείο Δοξιάδη πως δεν τους ενημέρωσε για τη μελέτη, παρότι είχε γίνει εκτενή διαβούλευση με τη συμμετοχή φορέων και του ΤΕΕ στο δημαρχείο, ενώ το πλάνο που επιθυμεί να τινάξει στον αέρα η δημοτική αρχή είχε αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.

«Εγώ δεν είχα να προτείνω κάτι. Υπήρχαν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μου που πρότειναν κάποια πράγματα για να ενσωματωθούν στην τελική φάση», δήλωσε επιβεβαιώνοντας την αντιπολίτευση  ότι δημοτικοί σύμβουλοι χρησιμοποιούν το ΓΠΣ για ιδιοτελή συμφέροντα και ρουσφέτια.

Για το θέμα της έκτασης Γεωργάκου δήλωσε ότι θα βρεθεί άλλος χώρος για να αναπτυχθούν εγκαταστάσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για τις κεραίες που προτείνεται εναλλακτική εγκατάσταση μέσα στην πόλη επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή και τόνισε ότι ο εκπρόσωπος της Επιλογής Ευθύνης  κ. Στόϊκος είναι εκτεθειμένος.

«Για τις αποθήκες Γεωργάκου υπάρχει είναι τελεσίδικη δικαστική απόφαση που άλλαζε τη χρήση από εκπαιδευτήριο σε κεντρικές λειτουργίες της πόλης. Εδώ και τρεις μήνες μας επιδόθηκε η απόφαση», σημείωσε. Σημειώνεται ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις  για την επέκταση του Ξενία , αλλά και για τις αλλαγές που προτείνονται στο Διμήνι, όπου δημοτικός σύμβουλος έχει συμφέροντα. Οι αντιπολιτεύσεις επισήμαναν ότι η έκταση που προτείνεται έχει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον αλλά έχει χαρακτηριστεί ως υψηλής γεωργικής αξίας.

Οι αντιπολιτεύσεις διαφώνησαν με την επέκταση του Ξενία υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να οικοδομηθεί η παραλία και το κοντινό πάρκο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το είδαμε και αυτό: Πετούσαν γαρύφαλλα σε πανηγύρι με εκσκαφέα

Το απόλυτο cult και ταυτόχρονα viral σκηνικό εκτυλίχθηκε στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στην αμφιθέα…

1 Ιουνίου 2024

Ινδία: Αεροπορική εταιρεία δίνει σε γυναίκες τη δυνατότητα να επιλέγουν θέση δίπλα σε γυναίκες

Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας μόλις έδωσε τη δυνατότητα στις γυναίκες ταξιδιώτες…

1 Ιουνίου 2024

Βόρεια Κορέα: Έστειλε νέο κύμα μπαλονιών με ακαθαρσίες στη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα έστειλε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες μπαλόνια με ακαθαρσίες προς…

1 Ιουνίου 2024

Κίνα: 35χρονος έπαθε κάταγμα… από τον βήχα

Ένα 35χρονος στην Κίνα έπαθε κάταγμα μηριαίου οστού από...τον βήχα. Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη κατά…

1 Ιουνίου 2024

Μαγνησία: Ανησυχία για τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Τι λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ανησυχία επικρατεί στην Μαγνησία μετά από τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εμφανίστηκαν στις περιοχές Ριζόμυλο…

1 Ιουνίου 2024

Δεν τους άρεσε το φαγητό και λύγισαν σιδερένιο γκλοπ στο κεφάλι του εστιάτορα

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρεις αγνώστους, έπεσε 52χρονος επιχειρηματίας στο Παναιτώλιο Αγρινίου. Σύμφωνα με πληροφορίες,…

1 Ιουνίου 2024