Για διοικητική ανεπάρκεια, ερασιτεχνισμούς και παροιμιώδη ανικανότητα, κατηγορούν τη δημοτική αρχή Μπέου, τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία», με αφορμή το πρόβλημα του νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα. Η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Απ. Παπαδούλη καταγγέλλει τόσο τη δημοτική αρχή Βόλου, όσο τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, ότι τα τελευταία 7 χρόνια δεν ανέλαβαν καμία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του υδροδοτικού προβλήματος στην πόλη και ότι η μοναδική επένδυση της Επιχείρησης ήταν η εκχώρηση εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΡΓΗΛ. «Την έλλειψη νερού δεν την καταπολεμάς με ξενύχτι αλλά με επενδύσεις», τονίζουν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κερασίνα Βακουφτσή, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, Απόστολος Παπαδούλης και Δημήτρης Τσιμπανάκος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Τον τελευταίο καιρό, κι ενώ το καλοκαίρι αρχίζει να πιέζει με υψηλές θερμοκρασίες (και να υπολογίσει κανείς ότι ακόμη είμαστε στον Ιούνιο) η πόλη καλείται να αντιμετωπίσει την τεράστια διοικητική ανεπάρκεια της δημοτικής Αρχής στην διαχείριση του νερού. Για όσους παρακολουθούμε τους ερασιτεχνισμούς και την διαχρονική παροιμιώδη ανικανότητα της Δημαρχίας Μπέου δεν μας εκπλήσσει η σημερινή κατάσταση, ούτε θα μας ξαφνιάσει η περαιτέρω επιδείνωσή της. Είναι το απότοκο της κακής διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ και όλων όσων υπηρετεί η Επιχείρηση, επ΄ ωφελεία των αναγκών του κοινωνικού συνόλου.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυία για να γνωρίζει κανείς ό,τι ένας μαθητής πρώτης τάξης Δημοτικού, ότι δηλαδή, ο χρόνος έχει τέσσερις εποχές, μία από αυτές είναι το καλοκαίρι, το καλοκαίρι διακρίνεται από υψηλές θερμοκρασίες, στις υψηλές θερμοκρασίες οι πολίτες καταναλώνουν πολύ περισσότερο νερό για τις ανάγκες τους και ΑΥΤΟΣ που είναι υπεύθυνος για το νερό των πολιτών είναι υποχρεωμένος να φροντίζει να αυξάνονται τα αποθέματα νερού ώστε να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες τους.
Δυστυχώς, τα τελευταία επτά, τουλάχιστον, χρόνια δεν έπεσε ούτε ένα κυβικό νερού από νέες πηγές ή νέες γεωτρήσεις, στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΜΒ. Καμία επένδυση για υδατοδεξαμενές, για αναζήτηση νέων πηγών. Η τύχη της δεδομένης αυξημένης κατανάλωσης νερού κάθε καλοκαιριού έχει αφεθεί ολοκληρωτικά στα χιόνια και τις βροχές. Ούτε Ινδιάνοι να είμασταν. Η μοναδική επένδυση της ΔΕΥΑΜΒ είναι η εκχώρηση εκατομμυρίων στην ΕΡΓΗΛ για ένα έργο, που ποτέ δεν έγινε, αλλά που πληρώνεται, εξ αιτίας της «σοφής» νέας, αφελούς (???) στρατηγικής Μπέου, που μοίραζε νταηλίκι και φιλάκια.
Η ΔΕΥΑΜΒ εδώ και επτά χρόνια λειτουργεί ως το λάφυρο της Δημαρχίας Μπέου, και όποιος αναζητάει ευθύνες σε αχυρανθρώπους-Προέδρους, κάνει λάθος. Στα επτά χρόνια Μπέου η ΔΕΥΑΜΒ απέκτησε τόσους Προέδρους όσους και η ελληνική Δημοκρατία μετά την Μεταπολίτευση.
Προφανώς, εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα μεταξύ δημοτικής Επιχείρησης και ΠΑΕ. Στην ΠΑΕ αν δεν φέρνεις αποτελέσματα αλλάζεις προπονητή και ενίοτε και Διοικήσεις. Στις Επιχειρήσεις ξεκινάς από την οργάνωση, υπό την προϋπόθεση ότι ξέρεις περί τίνος πρόκειται.
Πριν από ενάμιση χρόνο πληρώθηκε από την ΔΕΥΑΜΒ με 5.000 € μία μελέτη (ο θεός να την κάνει), που φιλοδοξούσε να δώσει μαγικές λύσεις στο πρόβλημα της ΔΕΥΑΜΒ, όπως διατυμπάνιζε. Η πρόταση, τελικά ήταν η αυτονόητη και πρότεινε η ΔΕΥΑΜΒ να οργανωθεί σωστά για να λειτουργήσει και να εκπληρώσει την αποστολή της. Προφανώς, η μελέτη δεν ήταν στα μέτρα Μπέου, γι΄ αυτό κι εξαφανίστηκε.
Σήμερα, σε διάφορα σημεία της πόλης είτε δεν υπάρχει νερό, είτε γίνονται εκτεταμένες διακοπές, είτε η πίεση είναι χαμηλή, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το νερό που πληρώνουν. Βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, μπορεί κάποιοι να μην έχουν νερό να πιούν αλλά η πόλη ποτίζει τα δημόσια παρτέρια της με άφθονο πολύτιμο νεράκι.
Οίκοθεν νοείται ότι όσο και να αγωνιά και να ξενυχτάει ο κ. Τόρης το πρόβλημα θα παραμένει. Βλέπετε την έλλειψη νερού δεν την καταπολεμάς με ξενύχτι αλλά με επενδύσεις. Καινούργιος είναι στο πόστο. Θα μάθει.
Τελικά, όσο και να διαμαρτύρεται κανείς (λίγους είδαμε τέτοιους) προς το παρόν η λύση είναι εγκράτεια στην χρήση νερού, όχι ακρότητες με μπάνια και καθαριότητα, και εμφιαλωμένο νερό για πόση.
Λοιπόν, συνδημότισσες και συνδημότες, η πόλη που είναι στους πρόποδες του Πηλίου, που προσφέρει ευκαιρίες γάργαρων νερών, θα συνεχίσει να υδρεύεται από υφάλμυρες γεωτρήσεις, άγνωστο μέχρι πότε.