Τοπικά

Την έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους στον δήμο Βόλου από τον κορωνοϊό καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Την έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους στον δήμο Βόλου από τον κορωνοϊό καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, μετά τα δύο νέα κρούσματα σε δύο υπαλλήλους. Ο Σύλλογος τονίζει πως από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του κορωνοϊού, επεσήμανε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων προστασίας σε όλους τούς χώρους εργασίας καθώς και την απολύμανση αυτών.
Η ανάγκη αυτή μεγάλωσε από τότε που άνοιξαν οι υπηρεσίες για το κοινό όπου και ζητήθηκε απολύμανση όλων των χώρων εργασίας γραπτά η προφορικά με όλους τους εκπρόσωπους της δημοτικής αρχής. Επισημαίνει ο Σύλλογος ότι οι υπάλληλοι είναι στοιβαγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον και δεν υπάρχουν προστατευτικά πλεξιγκλάς,
Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα ζητάμε για άλλη μια φορά μετρά προστασίας σε όλους τους εργαζομένους (όχι στοιβαγμένοι οι υπάλληλοι ο ένας διπλά στον άλλον ,προστατευτικά πλέξη ίγκλας σε όσους έρχονται σε επαφή με κοινό, είδη ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους), απολύμανση σε όλα τα δημοτικά κτήρια . Σε τακτά χρονικά διαστήματα τεστ σε όλους τους υπαλλήλους ειδικά σε αυτούς που έρχονται σε επαφή με το κοινό.
Ευχόμαστε περαστικά στις συναδέλφισες και καλά αποτελέσματα σ΄ολους όσοι έγινε το τεστ», σημειώνει ο Σύλλογος.
Στο μεταξύ, ο σύλλογος συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,για κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλο το Δημόσιο για αύριο Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωϊ, έξω από το Νοσοκομείο.
Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το