Τοπικά

Την άρση των μέτρων στην εστίαση στις 4 Μαΐου ζητούν οι καταστηματάρχες του Αλμυρού

Να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης στις 4 Μαΐου και όχι την 1η Ιουνίου ζητεί με επιστολή του στον Πρωθυπουργό ο Σύλλογος Καταστηματαρχών, ψητοπωλείων, ταβερνών, καφετεριών και συναφών επαγγελμάτων επαρχίας Αλμυρού. Όπως σημειώνουν οι καταστηματάρχες στην επιστολή τους:
«Κύριε πρωθυπουργέ, με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας κάνουμε γνωστές τις θέσεις και τα προβλήματα του κλάδου μας, μετά και την εξαγγελία εκ μέρους σας της άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊου.

Όπως γνωρίζετε τα καταστήματά μας παραμένουν κλειστά από τις 13 Μαρτίου και θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με τις εξαγγελίες σας της 28ης Απριλίου, μέχρι την 1η Ιουνίου! Όπως γνωρίζετε κύριε πρωθυπουργέ στο διάστημα αυτό έχουμε μηδέν εισπράξεις και όλα τα έξοδα (ενοίκια, ρεύμα, ασφάλειες, κ.λ.π. ) να τρέχουν. Πιστεύουμε ότι η 1η Ιουνίου είναι πολύ μακρινή ημερομηνία να ανοίξουμε τα καταστήματα μας και η ζημία την οποία υφιστάμεθα με τη κάθε μέρα που περνά με κλειστά τα καταστήματα καθίσταται ανυπέρβλητη και μη αναστρέψιμη. Τι διαφορετικό μέτρο θα εφαρμοστεί κύριε Πρωθυπουργέ στο άνοιγμα των καταστημάτων μας την 1η Ιουνίου, το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί την 4η Μαΐου; Η διαφορά κύριε πρωθυπουργέ βρίσκεται στο ότι έως την 1η Ιουνίου θα έχουν προστεθεί πολλά λουκέτα, πολλές θέσεις ανεργίας, ακόμη περισσότερες στάσεις πληρωμών για τις υποχρεώσεις μας, συνέχισης της κοινωνικής απομόνωσης και του κλονισμού της ψυχικής υγείας των συμπολιτών μας, οι οποίοι θα εξακολουθούν να μην έχουν ένα τόπο κοινωνικής συνεύρεσης, έστω με περιοριστικά μέτρα.

Πιστεύοντας κύριε Πρωθυπουργέ, ότι το άνοιγμα των καταστημάτων μας την 1η Ιουνίου δεν θα συντελέσει καθόλου στη μείωση της πανδημίας λόγω κορονοϊού, αλλά αντίθετα θα συντελέσει τα μέγιστα στη εξαφάνιση του εισοδήματός μας με ταυτόχρονη συσσώρευση μη αναστρέψιμων προβλημάτων, στις επιχειρήσεις μας, στις οικογένειές μας, στους εργαζόμενους, αλλά και στην ίδια τη κοινωνία, παρακαλούμε για το καλό όλων μας, να άρετε τα περιοριστικά μέτρα, για τα καταστήματά μας, από την 4η Μαΐου και όχι την 1η Ιουνίου.
Με τη κίνηση σας αυτή θα συμπλεύσετε με τις ανάγκες, της δημόσιας υγείας, των επιχειρήσεων μας, των εργαζομένων σ’ αυτές, αλλά περισσότερο με τις ανάγκες της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι θα σταθείτε αρωγός στο δίκαιο αυτό αίτημά μας, γι’ αυτό σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το