Ελλάδα

Την αποφυλάκισή του ζητεί ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος

Aίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος. Ο Γιώργος Αντωνόπουλος κρατείται στις φυλακές, καθώς εμπλέκεται αρχικά με αφορμή υπόθεση της Energa καθώς έγινε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του αλλά πρόσφατα και σε υπόθεση που ονομάζεται «μαφία των φυλακών».
Ο δικηγόρος στο πολυσέλιδο υπόμνημά του (πρόκειται για 50 σελίδες) προχωρά σε αποκαλύψεις, οι οποίες έφτασαν στον ειδικό ανακριτή που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας Ευτύχη Νικόπουλο. Μάλιστα, ο ίδιος έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης με τους Αλβανούς κακοποιούς και την εμπλοκή δικηγόρων σε έκνομες ενέργειες.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο Γιώργος Αντωνόπουλος -ζητώντας την αποφυλάκισή του παρέδωσε στον εφέτη- το απολογητικό του υπόμνημα, ενώ έδωσε πριν από λίγες ημέρες και συμπληρωματική απολογία στις φυλακές της Κορίνθου όπου τον επισκέφθηκε ο ίδιος ο κ. Νικόπουλος.

Στο 50σέλιδο υπόμνημά του κατονομάζει ως υπαίτιους της ποινικής εμπλοκής του τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, τους συνηγόρους του καθώς και άλλους δικηγόρους που έχουν εμπλοκή στις υποθέσεις της Energa, της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του. Κατά τους ισχυρισμούς του «στοχοποιήθηκε» από τον Αριστείδη Φλώρο, επειδή ήταν απέναντι στην υπόθεση της Energa ως δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ. Ταυτόχρονα, μιλά για «μεθόδευση» σε βάρος του και προσθέτει ότι η ενοχοποίησή του, «εάν δεν ξεπερνά ευθέως, αγγίζει τα όρια της ανηθικότητας και ανεντιμότητας».

Επιρρίπτει ευθύνες σε δικηγόρους που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες υποθέσεις και σημειώνει ότι μάρτυρες επικαλούνται ως μοναδική πηγή γνώση τους έναν εκλιπόντα (σ.σ. τον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο) ενώ ο ίδιος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το