Αθλητισμός

Την απόφαση για την Ξάνθη περιμένουν στον Βόλο εν όψει της συμμετοχής στα πλέι άουτ

Από την 11η ή 12η θέση θα αρχίσει την προσπάθειά του στα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ ο Βόλος; Απάντηση στο ερώτημα θα δοθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα ανακοινωθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, σχετικά με την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, η οποία συζητήθηκε, με την ακροαματική διαδικασία να κρατά 6.5 ώρες.
Αν ισχύσει για την Ξάνθη η ποινή αφαίρεσης των 12 βαθμών, τότε η ακριτική ομάδα θα πέσει στην 12η θέση με 18 βαθμούς και ουσιαστικά θα παλέψει με τους Παναιτωλικό και Πανιώνιο για το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί και ποια θα παίξει στους αγώνες μπαράζ, με την ομάδα από την Σούπερ Λιγκ 2 που θα καταλάβει τη 2η θέση στην κατάταξη και όποιος υπερισχύσει θα αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.
Αν τιμωρηθεί η Ξάνθη, ο Βόλος θα έχει αφήσει μία ακόμη ομάδα πιο κάτω στη βαθμολογία και θα αρχίσει τα πλέι άουτ, με στόχο να τερματίσει, όσο ψηλότερα γίνεται, καλύπτοντας τη διαφορά που τον χωρίζει από τις ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία.
Κλήρωση για τα πλέι άουτ δεν έχει γίνει, τη στιγμή που δεν έχει επικυρωθεί η βαθμολογία για τις θέσεις 7-14, λόγω της εκκρεμοδικίας που υπάρχει στην υπόθεση «Ξάνθη-ΠΑΟΚ». Βέβαια, ακόμη και να είχαν οριστεί τα πλέι άουτ, η αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει σταματήσει μέχρι νεωτέρας (αναβλήθηκαν ως γνωστόν τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ), λόγω του κορωνοϊού και των μέτρων που έχουν παρθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Εν αναμονή της απόφασης για Ξάνθη
Ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (12/3)και ολοκλήρωσαν στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, με την Παρασκευή να μετρά τα πρώτα της λεπτά. Απίστευτο Συνέβη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στη συζήτηση για την πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθη, που σε πρώτο βαθμό ο Αθλητικός Δικαστής της Σούπερ Λιγκ 1 έκρινε ένοχες τις εν λόγω ΠΑΕ για τη συγκεκριμένα παρανομία με συνέπεια να τους επιβάλει την πειθαρχική τιμωρία της αφαίρεσης επτά βαθμών από κάθε μια στο τρέχον πρωτάθλημα.
Στην ακροαματική διαδικασία μαμούθ των 6,5 ωρών οι δικηγόροι των δύο κατηγορούμενων ομάδων είπαν τα ίδια και τα ίια στους τακτικούς Εφέτες του Τριμελούς Δευτεροβάθμιου Δικαιοδοτικού Ποδοσφαιρικού οργάνου. Υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει πολυιδιοκτησία, τα αντίθετα σε σχέση με το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που τους έφερε στην πειθαρχική διαδικασία με το σκεπτικό ότι υφίσταται σχέση εξάρτησης-σχέσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης με παρένθετο πρόσωπο τον Ιωάννη Καλπαζίδη.
ΠΑΟΚ-Ξάνθη όπως επιχείρησαν και στον πρώτο βαθμό εκδίκασης, ζητούσαν η Επιτροπή Εφέσεων να μπει στην ουσία της υπόθεσης αφενός και αφετέρου να κληθεί ο Ολυμπιακός φέρει αποδείξεις ενοχής τους και όχι εκείνη να δώσουν αποδείξεις αθωότητας επί των καταγγελιών των Πειραιωτών.

Στη συζήτηση της υπόθεσης της πολυιδιοκτησίας παρενέβησαν πέραν του Ολυμπιακού τόσο ο Πανιώνιος όσο και η ΑΕΛ (δια του ιδιοκτήτη της και νομικού Αλέξη Κούγια που κοντραρίστηκε ξανά με τον εκ των δικηγόρων του ΠΑΟΚ Τάκη Μπαλτάκο στην ακροαματική διαδικασία).
Να σημειωθεί τέλος ότι η δεύτερη υπόθεση, που συνεκδικάζεται και αφορά μόνο την Ξάνθη ως προς την παράβαση σε σχέση με τη μετοχική της σύνθεση (πρωτόδικα της στοίχησε άλλους -5 βαθμούς και για αυτό της έχουν αφαιρεθεί στο σύνολο 12 μαζί με την πολυιδιοκτησία) δεν συζητήθηκε. Και αυτό διότι η εκδίκαση διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και η συζήτηση σε αυτό το σκέλος των εφέσεων υπέρ και κατά προσδιορίστηκε για την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 στις 13.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το