Τοπικά

Την ΑΓΕΤ επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος

ΑΓΕΤ 1

Το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην Αγριά επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ Χρήστος Μπουκώρος. Ο υποψήφιος βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με το σωματείο εργαζομένων της ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη βιομηχανία είχε πολύωρη συζήτηση με το Σωματείο Εργαζομένων και την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, ενώ συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΓΕΤ Pierre Deleplanque, με τον διευθυντή του εργοστασίου Θωμά Παπαευθυμίου, την προϊσταμένη Προσωπικού Πένυ Απέργη και τον προϊστάμενο Τοπικής Ανάπτυξης Νίκο Παπαευσταθίου, οι οποίοι ενημέρωσαν τον υποψήφιο βουλευτή για την πορεία του εργοστασίου, αλλά και για τα θέματα που αφορούν στη συγχώνευση του Ομίλου της Lafarge με την Holcim.
Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, έγινε αναφορά στις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί ότι δεν επηρεάζονται οι εργασιακές σχέσεις από τη συγχώνευση, ενώ βαρύτητα δόθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια, τομέα στον οποίο τόσο η αρμόδια επιτροπή μέσα στην ΑΓΕΤ, όσο και το σωματείο δίνουν έμφαση με στόχο την προστασία του προσωπικού.
Οι εκπρόσωποι της ΑΓΕΤ Ηρακλής παρουσίασαν στον Χρ. Μπουκώρο το σχεδιασμό της εταιρείας για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας του τοπικού εργοστασίου, ενώ επίσης αναφέρθηκαν αναλυτικά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η εταιρεία, προκειμένου να συνεχιστούν οι επενδύσεις στον τομέα του περιβάλλοντος, στον οποίο έχει επενδύσει πολλά ο Ομιλος.
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής έθεσε ως κορυφαίο ζήτημα, εξηγώντας μάλιστα αναλυτικά τους λόγους, την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας της ΑΓΕΤ με τους ντόπιους εργολάβους, θέσεις με τις οποίες οι συνομιλητές του συμφώνησαν απολύτως.
Ο Χρήστος Μπουκώρος ήταν σαφής ως προς τις προσπάθειες που επιβάλλεται να γίνουν για τη στήριξη των τοπικών βιομηχανιών, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση τη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Βόλου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Στη συνέχεια, ο υποψήφιο βουλευτή Μαγνησίας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Βόλου και συναντήθηκε με τον Σύλλογο Εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο», καθώς και με τη διοίκησή του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Ο Χρήστος Μπουκώρος ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα των εργαζομένων από τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Γιάννη Γιαννακό, τον αντιπρόεδρο Κώστα Τράγαλο, τη γραμματέα Σταυρούλα Λίλου, την ταμία Σταυρούλα Σβώλου και το μέλος Φούλη Τσιώμου, αλλά και τα αναπτυξιακά έργα που «τρέχουν», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ από τον αναπληρωτή Διοικητή Χαράλαμπο Μπαλή.
Ο υποψήφιος βουλευτής διαπίστωσε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. Για τις ελλείψεις στο προσωπικό είπε ότι θα αγωνιστεί για την ενίσχυσή του και επικαλέστηκε τις δηλώσεις των πρωθυπουργών, Γιώργου Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, σύμφωνα με τις οποίες η υγεία εξαιρείται από το πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.
«Σας θεωρώ όλους μάχιμους δημόσιους λειτουργούς, καθώς σε καθημερινή βάση έχετε να κάνετε με την ανθρώπινη ζωή, το πολυτιμότερο αγαθό. Είστε καθημερινά σ’ ένα διαρκή πόλεμο, αν και δεν αποτελείτε παρά ένα μικρό στρατό σε σχέση με τις ανάγκες της μάχης. Αν δεν γίνεται σωστή διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, οι ελλείψεις πολλαπλασιάζονται», υπογράμμισε ο Χρήστος Μπουκώρος.
Σχετικά με τον προγραμματισμό έργων για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, που ανέπτυξε ο Χαράλαμπος Μπαλής, ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι, εφόσον τον τιμήσουν οι πολίτες με την ψήφο τους, θα πιάσει το νήμα από εκεί που έμεινε. «Εγιναν σπουδαία βήματα ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, του μοναδικού χρηματοδοτικού εργαλείου, που έχουμε. Χρειάζεται, όμως, και η πρόσληψη εξειδικευμένου και βοηθητικού προσωπικού και η ορθή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού», επανέλαβε.

Νωρίτερα, ο Χρήστος Μπουκώρος επισκέφθηκε το Σύλλογο Γονέων και Φίλων ΑμεΑ και συναντήθηκε με την πρόεδρο Ράνια Καρανικόλα και μέλη της διοίκησης, συζητώντας σε θερμό κλίμα, με τον υποψήφιο βουλευτή να δηλώνει ότι θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης τους στον τιτάνιο αγώνα τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το