Αθλητισμός

Την 5η θέση πήρε η Ζαχείλα στην πάλη στους Μεσογειακούς Αγώνες

Φιλότιμη προσπάθεια για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες που φιλοξενούνται στο Οράν της Αλγερίας κατέβαλε η Βολιώτισσα αθλήτρια της ελευθέρας πάλης Στεφανία Ζαχείλα, η οποία ανήκει στον σύλλογο «Ολυμπιονίκης». Ωστόσο, κατετάγη στην 5η θέση της κατηγορίας των 76 κιλών γυναικών.

Η Ζαχείλα μετά τα δύο χάλκινα μετάλλια στη σειρά των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πάλης στην άμμο, σε Τουρκία και Ισπανία, πήγε στην Αλγερία ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Η ήττα της από την Ιταλία Ενρίκα Ρινάλντι με 4-0 την άφησε εκτός διεκδίκησης του χρυσού, αλλά επειδή η Ρινάλντι έφτασε μέχρι τον τελικό, δόθηκε η ευκαιρία στην Βολιώτισσα αθλήτρια να διεκδικήσει το χάλκινο σε έναν από τους δύο μικρούς τελικούς. Αντίπαλός της ήταν η Γαλλίδα Κέντρα Ντασέρ η οποία πήρε τη νίκη με 4-0 και μαζί και το χάλκινο, αφήνοντας την Ζαχείλα στην 5η θέση.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το χρυσό κατέληξε στα χέρια της Τουρκάλας Γιγκίτ η οποία επιβλήθηκε με 10-0 τη Ρινάλντι στον τελικό, με την Ιταλίδα να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο. Στον άλλο μικρό τελικό η Αιγύπτια Χαμζά νίκησε 2-0 την Ισπανίδα Σέλντα και έτσι πήρε και αυτή χάλκινο μετάλλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το