Πολιτισμός

Τιμητική εκδήλωση για τον Γ. Μιχαηλίδη για το έργο του με θέμα τη θάλασσα

Για το έργο του με θέμα τη θάλασσα θα τιμηθεί ο εικαστικός Γιάννης Μιχαηλίδης με ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 16 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στον Χώρο Τέχνης «δ.» (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος) με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της έκθεσης «Πτυχώσεις 2014 – 2018». Η τιμητική εκδήλωση διοργανώνεται από τους φορείς «Μαγνήτων Κιβωτός», Περιφέρεια Θεσσαλίας, Οργανισμό Λιμένος Βόλου και Δήμο Βόλου και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ναυτική Εβδομάδα 2018».
Η αφιερωματική εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ με έργα και αναφορές στην εικαστική προσέγγιση του Γιάννη Μιχαηλίδη στο θέμα της θάλασσας, καθώς και παρουσίαση του καλλιτέχνη από την ιστορικό Τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου που θα συνομιλήσει μαζί του για τη ζωή και το έργο του.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Σκιάθο και μοιράζεται τον χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και τα Κάτω Λεχώνια Βόλου δίνοντας στη σκέψη και την έμπνευσή του χώρο δημιουργίας. Με εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει τύχει της αναγνώρισης από το κοινό και τους ομότεχνούς του.
Όπως δήλωσε πρόσφατα με αφορμή την έκθεση «Πτυχώσεις» η δρ Κοινωνιολογίας της Τέχνης, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Χρύσα Δραντάκη ο Γιάννης Μιχαηλίδης «καταστρέφοντας δημιουργεί» δίνοντας σε κάθε του καλλιτεχνική φάση τη δική του εικαστική γραφή που τον διακρίνει και τον εντάσσει στους καταξιωμένους καλλιτέχνες. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το