Πολιτισμός

Τιμητική εκδήλωση για τον Ανδρέα Κατσιγιάννη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 20.00, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος Παπαστράτου, στον Βόλο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
Χαιρετισμοί, ομιλία του τέως υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και πρώην πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη, βίντεο – αφιέρωμα στο έργο του Ανδρέα Κατσιγιάννη, βράβευση του τιμώμενου, μουσικό πρόγραμμα με τη Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:
«Αστεφάνωτη» σε ποίηση Α. Παπαδιαμάντη, μουσική Α. Κατσιγιάννη, τραγουδάει η Ελευθερία Ασουμανάκη, «Ένα φιλί για κείνον» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, μουσική Α. Κατσιγιάννη, τραγουδούν οι Λυδία Τασιού και Νάσια Βελέντζα, «Τελευταίος χορός» σε στίχους Κώστα Μακεδόνα, μουσική Α. Κατσιγιάννη, τραγουδάει η Αγγελική Πατακιούτη, «Δάκρυ στο γυαλί» σε στίχους Ηλία Κατσούλη, μουσική Α. Κατσιγιάννη, τραγουδάει ο Κωνσταντίνος Ζεμπίλας.
Πιάνο: Φίλιππος Ρέτσιος, μπουζούκι, λάφτα: Κωνσταντίνος Γεδίκης, ακορντεόν: Νώντας Αδάμος, κιθάρα: Ρισέλ Μέτα.
Συμμετέχει η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλλιτεχνική διεύθυνση Νίκος Χιώτογλου.
Χαιρετισμός από τον διακεκριμένο καλλιτέχνη Γιώργο Νταλάρα.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης σε ηλικία 20 χρονών ιδρύει την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, με αρωγούς και συμπαραστάτες συνομήλικους φίλους μουσικούς από την πόλη της Νέας Ιωνίας και του Βόλου.
Με την ορχήστρα, αρχίζει μια πορεία έντονης δραστηριότητας με εκατοντάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μ’ ένα σημαντικό εκδοτικό έργο που ξεπερνά τις 700 χιλιάδες αντιτύπων (17 CD’s).

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης συνεργάζεται ως σολίστας στο σαντούρι με κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής και της διεθνούς μουσικής σκηνής, (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Ελένη Καραΐνδρου, Σταυρός Ξαρχάκος, Zulfli Livaneli, Loreena Mckennitt και πολλοί άλλοι), δημιουργώντας ένα σημαντικό δισκογραφικό έργο σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του σε εκατοντάδες συναυλίες ανά τον κόσμο. Ξεχωριστή στιγμή-σταθμός αποτελεί η συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα.
Μουσικές του βρίσκονται σε δεκάδες δισκογραφικές συλλογές ανά τον κόσμο. Συνολικά έχει γράψει έως σήμερα, πάνω από 400 τραγούδια, σε συνεργασία με τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς και τραγουδιστές και έχει μελοποιήσει πολλούς Έλληνες ποιητές. Έχει συνθέσει πάνω από 200 ορχηστρικά θέματα που έχουν εκδοθεί σε συλλογές και στην προσωπική του δισκογραφία (15 albums).
Είναι καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ζει με την οικογένειά του στην πόλη του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το