Τοπικά

Τιμητική εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας από το τοπικό τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Τιμητική εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησε το Τοπικό Τμήμα Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.
Η εκδήλωση περιελάμβανε τραγούδια με θέμα τη γυναίκα που απέδωσε η διακεκριμένη μεσόφωνος Σοφία Καγιά, ενώ η ανάγνωση κειμένων που αφορούν στη γυναίκα έγινε από την ηθοποιό Κατερίνα Αντωνακάκη.

 
Προηγήθηκε σύντομη αναφορά στην Ημέρα της Γυναίκας μέσα από την ιστορία της τοπικής δράσης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για τη σημαντική προσφορά τόσων γυναικών που ενδυνάμωσαν με τη στάση και δράση τους τον Οδηγισμό.
Η κ. Σοφία Καγιά εξέφρασε την μεγάλη της χαρά που συμμετείχε στη χθεσινή εκδήλωση λέγοντας πως «ανταποκρίθηκα με όλη μου την καρδιά στην πρόσκληση που μου απηύθυνε η κ. Πόπωτα».

 
Η πρόεδρος των Παλαιών Οδηγών ομάδα Συνεργασίας κ. Μαίρη Καλτσογιάννη τόνισε πως «με την εκδήλωση τιμήσαμε τις γυναίκες που αγωνίστηκαν για είναι ισότιμες με τους άνδρες».
Ερωτηθείσα, τι πρέπει να έχει μια γυναίκα για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, απάντησε ως εξής: «να δουλεύει, να δουλεύει, να δουλεύει».
Η πρόεδρος του τοπικού τμήματος Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κ. Κατερίνα Χαριτάκη επισήμανε μεταξύ άλλων πως «θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της ισονομίας και της ισότητας σε κάθε έμφαση της ζωής, ιδίως στον πυρήνα της ζωής που είναι η οικογένεια. Και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η γυναίκα χρειάζεται να ενεργοποιείται και να συμμετέχει στα κοινά. Απαιτείται η κοινωνική συμμετοχή της.
Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το