Τοπικά

Τιμήθηκε ο Πρωτοψάλτης Βασίλειος Πρασσάς

 

Τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού κ. Βασίλειο Πρασσά τίμησαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ο Δήμος Αλμυρού και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», για  την τριακονταπενταετή ιεροψαλτική του διακονία στην επαρχία Αλμυρού. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, πολλοί Κληρικοί  και πλήθος φιλόμουσων της περιοχής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/10, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Γεώργιος Σιώκος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο τιμώμενος «είναι ένας δυναμικός και καλοσυνάτος Ιεροψάλτης. Ακούραστος όλα αυτά τα χρόνια, έδινε το παρόν στις πρόβες της χορωδίας του Συνδέσμου, χωρίς να αγκομαχήσει για την μετακίνηση ή την κούραση. Διετέλεσε επί 15 και πλέον χρόνια Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας, τίμησε και τιμά όλη την επαρχία Αλμυρού, και ήταν αυτός που διαρκώς ενίσχυε με την παρουσία και την μεθοδικότητά του, έτσι ώστε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, εδώ στον Αλμυρό, να είναι πλήρης μαθητών».

Από την μεριά του, ο κ. Ιγνάτιος  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλμυρού για την παρουσία και την συμπαράστασή του στο έργο της Εκκλησίας στην περιοχή.  Αναφερόμενος στον τιμώμενο Πρωτοψάλτη, ο κ. Ιγνάτιος τον συνεχάρη για την προσφορά του στο αναλόγιο, όσο και το διδακτικό του έργο, αποτέλεσμα του οποίου είναι οι εκλεκτοί διάδοχοί του. Τον κάλεσε δε να κρατήσει την χαρά της τιμής, που του απονεμήθηκε και να συνεχίζει να ψάλλει έως τέλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το