Τοπικά

Τιμήθηκε ο καθηγητής Φ. Περδικάρης που δίδαξε για 19 χρόνια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Π.Θ.

Τον Καθηγητή κ. Φίλιππο Περδικάρη που για 19 χρόνια δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και αφυπηρέτησε την περυσινή ακαδημαϊκή χρονιά τίμησε χθες η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ο κοσμήτορας κ. Θανάσης Λουκάς ανέφερε πως «τιμήσαμε τον κ. Φίλιππο Περδικάρη ο οποίος αφυπηρέτησε την περασμένη χρονιά. Ο κ. Περδικάρης ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του 90’ από το Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και ήταν από τους πρωτεργάτες του στησίματος του Τμήματος. Προσέφερε πολλά στη γνώση, στην έρευνα και στην οργάνωση του Τμήματος. Επίσης το εργαστήριό του που αναφέρεται στο οπλισμένο σκυρόδεμα, δηλαδή το μπετόν, ήταν από τα καλύτερα στην Ελλάδα και ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα με ερευνητικά προγράμματα. Παράλληλα είναι πιστοποιημένο εργαστήριο έχοντας λάβει ISO».

Στην ομιλία του ο κ. Περδικάρης ανέφερε συγκινημένος πως «περίπου 1.500 φοιτητές πέρασαν από τα χέρια μου στα 19 χρόνια που δίδαξα στις αίθουσες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το οπλισμένο σκυρόδεμα. Ήμουν από τα πρώτα μέλη ΔΕΠ στο τμήμα ερχόμενος μετά από 17 χρόνια διδασκαλίας σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ».
Για τη χθεσινή του τιμή είπε πως «Είναι πολύ σημαντικό που μου επέτρεψαν να βιώσω αυτή την τιμή με τα συναισθήματα της νοσταλγίας και ικανοποίησης να με συντροφεύουν. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους τον πρόεδρο του Τμήματος, την Κοσμητεία, τους εργαζόμενους».

Για τους φοιτητές του Τμήματος δήλωσε πως «έχουμε πολύ καλούς σπουδαστές οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν πολλά στην αγορά εργασίας. Και παρά τις δύσκολες συνθήκες θα τα καταφέρουν έχοντας τα απαιτούμενα εφόδια».

Αναφερόμενος στο εργαστήριο που ίδρυσε και ήταν διευθυντής μέχρι και πέρυσι, τόνισε πως Είμαι πολύ περήφανος για την παρακαταθήκη που αφήνω στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Φιλοξένησε τουλάχιστον δεκαπέντε ερευνητικά προγράμματα από το μηδέν και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Το εργαστήριο έχει εξελιχθεί και ασχολείται πλέον όχι μόνο με το μπετόν αλλά και με τις μεταλλικές κατασκευές».

Κλείνοντας τόνισε πως « Ήταν σημαντική για μένα η σχέση μαθητή-δασκάλου και μεγαλύτερη τιμή μου θα είναι, όταν με αποκαλούν δάσκαλο. Ευχαριστώ τη σύζυγο και την οικογένειά μου που ήταν παρούσα πάντα σε όλες τις στιγμές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Βασίλης Κανακούδης τον αποχαιρέτησε λέγοντας «Δάσκαλε σε ευχαριστούμε», ενώ ακολούθησε το θερμό χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκόμενους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το