Τοπικά

Τιμήθηκε ο καθηγητής Αργ. Καραπέτσας για τη συμβολή του στη νευροψυχολογία

 

Τιμητική εκδήλωση για το πολύπλευρο έργο του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ανάργυρου Καραπέτσα πραγματοποιήθηκε χθες στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Κυριαζή.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο του ομότιμου καθηγητή «Νευροψυχολογία του αναπτυσσόμενου ανθρώπου». Πώς θα κατανοήσουμε τη συμπεριφορά Παιδιού – Εφήβου – Ενηλίκου».
«Το βιβλίο μου αυτό κυκλοφόρησε στη δεκαετία του ’80 και με αυτό καθιερώθηκε η νευροψυχολογία στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Καραπέτσας και πρόσθεσε πως «πρόκειται για την επιστήμη που βάζει ως βάση κατανόησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς το τι γίνεται στον εγκέφαλο, Δηλαδή οτιδήποτε κάνουμε ως άνθρωποι, όλα εξαρτώνται από τη φυσιολογική λειτουργία του εγκέφαλου. Γι’ αυτό και πρέπει να φροντίζουμε την υγεία του εγκεφάλου μας».
Ο καθηγητής συμπλήρωσε πως εκτός από την παθολογία του εγκεφάλου υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Έτσι η νευροψυχολογία μπορεί να βοηθήσει στην επίδοση των μαθητών στο σχολείο.
Σημείωσε πως «η νευροψυχολογία εξελίσσεται ως επιστήμη και ανθίζει, το ακαδημαϊκό επίπεδο ανεβαίνει, υπάρχουν εξειδικευμένα μεταπτυχιακά, εξελίξεις που με ευχαριστούν ιδιαίτερα. Πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίδοση του μαθητή; Γνωρίζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου τους; Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστή περίπτωση. Η νευροψυχολογία βοηθά και στα παιδιά που έχουν ρυθμούς μάθησης μέσα στο σχολείο. Επίσης γίνονται μελέτες στην κατηγορία των ιδιοφυών ανθρώπων για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει στον εγκέφαλό τους. Είναι ένα ενδιαφέρον αντικείμενο».
Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Παναγιώτης Μανδράκης δήλωσε πως «άξιζε μια τιμητική εκδήλωση για τον ομότιμο καθηγητή κ. Αργύρη Καραπέτσα ο οποίος δημιούργησε το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα και εισήγαγε τη νευροψυχολογία στην Ελλάδα. Είναι ένας δάσκαλος που έδωσε τον εαυτό του, με μακρά ακαδημαϊκή θητεία, και τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να τιμώνται».
Την εκδήλωση στήριξαν οι εξής φορείς:
Το 3 ο Γυμνάσιο Βόλου, το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος Κάτω Λεχωνίων, το Ωδείο Παλάσκα, ο πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το