Τοπικά

Τιμήθηκε ο εφημέριος του Πουρίου από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πουρίου λειτούργησε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, εορτή της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από τους ιερείς της περιοχής Ζαγοράς και πλήθος πιστών. Την ημέρα αυτή η ενορία εορτάζει την επέτειο των Εγκαινίων του Ναού, που πραγματοποιήθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου 1846 από τον τότε Επίσκοπο Δημητριάδος Μελέτιο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος προχείρισε τον εφημέριο του Ναού π. Αθανάσιο Δελετζέ, σε Πρωτοπρεσβύτερο, τιμώντας τα 47 χρόνια προσφοράς του στο χωριό, από το οποίο, μάλιστα, κατάγεται, καθώς, επίσης για το ήθος και το ποιμαντικό του έργο.

Στην προσφώνησή του ο π. Αθανάσιος ευχαρίστησε, συγκινημένος για την τιμή, την οποία αφιέρωσε στους ενορίτες του.
Από την μεριά του, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον π. Αθανάσιο για την πολύχρονη διακονία του, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «υπηρετεί αυτόν τον τόπο, επί 47 χρόνια, με πραγματική αγάπη, απλότητα, πιστότητα και αφοσίωση. Είναι το δώρο του Θεού στον τόπο του, γιατί ανέλαβε την ευθύνη να ανεβάζει τις προσευχές όλων στον ουρανό και να συγκροτεί το Σώμα του Χριστού. Τον τιμώ, σήμερα, επαξίως, με την παρότρυνση και των συμπρεσβυτέρων του στην Ζαγορά, την αγάπη και την ενότητα των οποίων χαίρομαι ιδιαιτέρως. Προσφέρουν πολλά σ’ αυτόν τον τόπο. Αλήθεια, τί θα σήμαινε η Ζαγορά, χωρίς τους Ναούς και τους Ιερείς της, τα πανηγύρια και την παράδοσή της;».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε έκτακτη Ιερατική Σύναξη των εφημερίων της περιοχής Ζαγοράς, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο ενοριακό έργο την νέα εκκλησιαστική χρονιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το