Πολιτισμός

Τιμήθηκε η επιστήμονας Μαρία Σακελλαρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Την επιστήμονα Μαρία Σακελλαρίου-Μαρκαντωνάκη τίμησαν χθες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στην κατάμεστη αίθουσα της Εξωραϊστικής η Ομάδα ΧΕΝ Βόλου, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, ο Α’ Σοροπτιμιστικός Σύλλογος Βόλου και Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου.
Η κ. Μαρία Σακελλαρίου-Μαρκαντωνάκη είναι καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθύντρια του Εργαστήριου «Γεωργικής Υδραυλικής».
Αναφερόμενη στην επιλογή του προσώπου της να τιμηθεί, τόνισε πως «τα συναισθήματα που νιώθει για τη σημερινή τιμή που της γίνεται, είναι ικανοποίηση, χαρά, συγκίνηση. Ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα αυτή η τιμητική εκδήλωση εν ονόματι της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό και πιστεύω ότι οποιαδήποτε γυναίκα θα μπορούσε να είναι στη θέση μου, γιατί όλες οι γυναίκες έχουν την αξία τους, καθεμία με τον δικό της τρόπο. Αντιπροσωπευτικά σήμερα διάλεξαν εμένα, γιατί προφανώς δεν μπορούσαν να είναι στο βήμα για να τις τιμήσουμε» προσέθεσε.

Σχετικά με το θέμα της ομιλίας της επισήμανε πως «έχουμε κάνει μια ευρεία έρευνα για τον τομέα των αρδεύσεων, τη διαχείριση υγρών αποβλήτων, την εξοικονόμηση νερού με μεθόδους άρδευσης καινοτομίας, πειράματα με υγρά επεξεργασμένα απόβλητα από τον Βιολογικό Καθαρισμό. Η μεγαλύτερη χαρά μας είναι ότι φέραμε τσάι βουνού από 600 μέτρα υψόμετρο και το καλλιεργήσαμε στο αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο και πετύχαμε αποδόσεις 500 κιλά το στρέμμα. Προς το παρόν δεν αξιοποιείται, καθώς θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να τυποποιηθεί, για να βγει στην αγορά.
Η γεωργία καταναλώνει το 87% της συνολικής ζήτησης νερού και ο θεσσαλικός κάμπος το 25% σε πανελλαδικό επίπεδο. Μεγάλη ποσότητα κατασπαταλάται από τους γεωργούς και προσπαθούμε να τους ενημερώσουμε για την ορθολογική χρήση του νερού» συμπλήρωσε.
Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς εκπρόσωποι των διοργανωτών, ενώ ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου παρουσίασε χορούς και τραγούδια που υμνούν το νερό από το Β. Αιγαίο με τη φορεσιά της Καλύμνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το