Τοπικά

Τίμησε με μουσική και τραγούδι την επέτειο του Πολυτεχνείου η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου

Η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου προχώρησε σε μια συμβολική και πρωτότυπη κίνηση για να τιμήσει την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τρία μέλη της Πρωτοβουλίας τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική στο πάρκο του Ξηροκάμπου στη Ν. Ιωνία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την επέτειο του Πολυτεχνείου και για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων από την κυβέρνηση, η Πρωτοβουλία αναφέρει:

«Ψωμί παιδεία ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ». Το συνθήματα αυτά ακούγονται και φέτος σε όλη την Ελλάδα δυνατά, κάτω από τις μάσκες, με αποστάσεις παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.
To Πολυτεχνείο είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του λαού μας που στις μέρες μας γίνεται δύναμη και έμπνευση στους αγώνες μας. Μένουν ζωντανά τα συνθήματα που φωνάχτηκαν, που γράφτηκαν στους τοίχους και τις κολώνες του. Το περιεχόμενο του εορτασμού είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Τα τραγούδια του Μίκη, του Λοίζου, του Μαρκόπουλου και τόσων άλλων, είναι εδώ και μας συντροφεύουν.
Γιατί ο δρόμος είχε την δική του Ιστορία… και σήμερα σε αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε.
Στον αγώνα για το ψωμί του καλλιτέχνη ενάντια σε αυτούς που του το στερούν και τον αφήνουν να ζει με ψίχουλα, σε αυτούς που καταργούν το οχτάωρο και με νόμο μετά από 150 χρόνια.
Στον αγώνα για ουσιαστική μόρφωση, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, με καθολική πρόσβαση όλου του λαού στον πολιτισμό!
Στον αγώνα για συνδικαλιστικές ελευθερίες, για το δικαίωμα στην διαδήλωση, την διεκδίκηση, την απεργία πράγματα που η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει και με το νέο συνδικαλιστικό νόμο.
Στον αγώνα ενάντια στις βάσεις του θανάτου, στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ που έχουν κάνει όλη τη χώρα ένα απέραντο στρατόπεδο για να εξορμούν επιθέσεις σε γείτονες λαούς, για να σπέρνουν το θάνατο ώστε να βγάζουν κέρδη οι λίγοι και οι πλούσιοι.

Οι απαγορεύσεις της Κυβέρνησης για τις εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη σε όλη την επικράτεια στόχο έχουν να θάψουν το περιεχόμενό της με πρόσχημα την πανδημία.
Η Κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες επωδή πάνω από την υγεία του λαού βάζει τα οικονομικά κριτήρια των επιχειρήσεων. Επειδή δεν υλοποιεί τα αιτήματα των υγειονομικών και όλων των σωματείων και των φορέων για άμεση στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό, με πολλές νέες ΜΕΘ, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα κτλ. Γιατί δεν πήρε κανένα μέτρο για το συνωστισμό στα ΜΜΜ, στην παιδεία, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους με αποτέλεσμα ο ιός να καλπάζει και οι θάνατοι να αυξάνονται ραγδαία μέρα με την μέρα.
Από την άλλη έχει μπουκώσει με ζεστό χρήμα τους καναλάρχες, τις ιδιωτικές κλινικές και τους ομίλους του τουρισμού.
Προσπαθεί να φορτώσει τη δικής της ευθύνη στους νέους, στους ασυνείδητους» κλείνοντας σε όλες πτώσεις τις λέξεις «ατομική ευθύνη»

Τιμάμε και φέτος την εξέγερση του πολυτεχνείου
Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας
Παλεύουμε για ζωή, για τέχνη στο ύψος των δυνατοτήτων του αιώνα μας!
Διεκδικούμε τώρα μέτρα για την ολόπλευρη στήριξη του ΕΣΥ
Διεκδικούμε καθολικά μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων καλλιτεχνών, μέτρα για την υγεία, την δουλειά μας, την επιβίωση του κλάδου μας”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το