Τοπικά

Tίμησαν τον Γ. Σούρλα για τους Πεσόντες του Έπους 1940

Τον Γ. Σούρλα τίμησε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας κατά την εκδήλωση για τους ήρωες του έπους του ΄40. Κατά την παραλαβή της τιμητικής διάκρισης από τον κ. Καραδήμα, πρόεδρο του Συνδέσμου, ο Γ. Σούρλας, αφού τους συνεχάρη για την δράση τους ευχαρίστησε για την εξαιρετική τιμή που του έκαναν, αλλά πολύ περισσότερο γιατί οι Έφεδροι Αξιωματικοί οργάνωσαν την σημαντική αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους μαχητές του Έπους 1940.

«Επιβάλλεται να κατανοήσουμε όλοι μας, ότι η πατρίδα είναι η κυρίαρχη ιδέα πάνω στην οποία οικοδομείται ο πολιτισμός και κυρίως η ζωή. Είναι μια ηθικοκοινωνική αξία, η οποία διατρέχει ιδιαίτερα το αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Είναι το συναίσθημα που διακατέχει τον Όμηρο, ο οποίος τονίζει «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρις». Είναι τα βιώματα του Σωκράτη, ο οποίος είπε «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστί η πατρίς».
Οι ήρωές μας δεν περιμένουν μόνο τον τιμητικό ενταφιασμό, που άρχισε μετά από78 χρόνια, αλλά κυρίως να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους για μια πατρίδα ελεύθερη και περήφανη. Η εποποιία του 1940, όπου βρήκαν την πλήρη έκφρασή τους τα βασικά γνωρίσματα των Ελλήνων, ομοψυχία, η άκρατη φιλοπατρία, η χωρίς όρια αυτοθυσία και αυταπάρνηση, η πίστη στα ανθρώπινα ιδανικά θα μας εμπνέει και θα αποτελεί ιερή παρακαταθήκη», κατέληξε ο Γ. Σούρλας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το