Αθλητισμός

Τίμησαν τη μνήμη του Δ. Κοντογιάννη – Πορεία διοργάνωσε στο Πήλιο ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου

Μία ακόμη μαγευτική πορεία πραγματοποιήθηκε στο Πήλιο με πρωτοβουλία μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη.
Η πορεία πέρασε από το χωριό του, τις Μηλιές, καθώς και από το μνημείο που δημιουργήθηκε στο σημείο όπου τρία χρόνια πριν αυτές τις ημέρες, στις 4 Ιουλίου 2017, έφυγε από τη ζωή κάνοντας αυτό που αγαπούσε, πεζοπορία στο μονοπάτι προς τον Άγιο Αθανάσιο εν Άθω. Ως δάσκαλος και προηγούμενος πρόεδρος του συλλόγου αποτέλεσε υπόδειγμα με το έργο του, προσέφερε στον ΣΔΥ Βόλου τις υπηρεσίες του ως και την τελευταία ημέρα της ζωής του, ενώ πάντα αποτελούσε παράδειγμα μίμησης σε όλη την κοινωνία και σε κάθε νεότερο, χάρη στον ζήλο και την αφοσίωση στον αθλητισμό που επεδείκνυε επί δεκαετίες, στα 82 χρόνια που έζησε.
Η πορεία ξεκίνησε από τα Καλά Νερά και πιο συγκεκριμένα από τον δρόμο για τον οικισμό Αργυραίικα. Λίγα χιλιόμετρα μετά οι πεζοπόροι έφτασαν στην σπηλιά του Χείρωνα Κενταύρου την οποία και επισκέφθηκαν. Η επόμενη στάση έγινε στο ρέμα του Μπελεγρίνου, που έδωσε την ευκαιρία και για ένα κρύο μπάνιο σε όσους το επιχείρησαν.
Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στον σταθμό Μηλεών, όπου σαν «σε παραγγελία», εκείνη την ώρα κατέφτασε και ο θρυλικός Μουτζούρης, το τρενάκι του Πηλίου. Έτσι βγήκε η χαρακτηριστική φωτογραφία με το τρένο δίπλα στον σταθμό.
Ακολούθησε το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής, που αφορούσε την ανάβαση στο εκκλησάκι του Αγίου Ταξιάρχη από δυσπρόσιτο μονοπάτι. Κατά την επιστροφή στον σταθμό και το πέρασμα από τη γέφυρα Ντε Κίρικο, οι συμμετέχοντες πήγαν στο Μνημείο των Μηλιωτών εκτελεσθέντων από τους ναζί κατά την Κατοχή. Κατόπιν έγινε επίσκεψη στην πλατεία των Μηλεών, και στη συνέχεια υπήρξε βέβαια το σημαντικότερο μέρος της πορείας, η επίσκεψη στο μνημείο του Δημήτρη Κοντογιάννη.
Η Βυζίτσα ήταν ο επόμενος σταθμός της κυκλικής πορείας, και μετά άρχισε η κατηφόρα με προορισμό τα Καλά Νερά. Ενδιάμεσα η ομάδα πέρασε από τον Καταρράκτη Καταφίδι, αλλά το λιγοστό νερό δεν επέτρεψε ένα νέο μπάνιο. Αυτό όμως έγινε στα Καλά Νερά και σε άλλες παραλίες του Πηλίου μετά το τέλος της πεζοπορίας, από όσους συμμετείχαν σε αυτή. Σαν επιστέγασμα, οι πεζοπόροι ξαναείδαν τον Μουτζούρη που επέστρεφε, όταν έφτασαν στις γραμμές του τρένου στο ύψος των Καλών Νερών. Καταγράφηκαν συνολικά 19 χιλιόμετρα σε 6 ώρες πορείας μαζί με τις στάσεις.

Το μνημείο του Δ. Κοντογιάννη επισκέφθηκαν τα μέλη του ΣΔΥΒ

Πεζοπορία και στη Γορίτσα, ακολουθεί το Μονοπάτι των Καταρρακτών
Πεζοπορία πραγματοποιήθηκε και το απόγευμα της επόμενης ημέρας, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να μετέχουν την προηγούμενη ημέρα, να περπατήσουν στη Γορίτσα σε μια απλή διαδρομή, χαμηλής δυσκολίας. Μετείχαν και νέα μέλη, ανάμεσά τους και η 8χρονη Παναγιώτα, και όλοι εντυπωσιάστηκαν από τα τοπία και τα μέρη που υπάρχουν τόσο κοντά στην πόλη μας.
Σε πεζοπορία μετείχε επίσης στο Άσκιο Σινιάτσικο Όρος Κοζάνης η Βάσω Τασιώνη, ενώ trail run προπονήσεις το περασμένο διήμερο στον Όλυμπο έκαναν οι Χρήστος Αγνουσιώτης, Μάρθα Ξηροφώτου, Σεραφείμ Τσαμασιώτης.
Η διαδρομή που δίκαια χαρακτηρίζεται μία από τις πλέον όμορφες του Πηλίου, το Μονοπάτι των Καταρρακτών από τη Μακρυρράχη στα Χάνια, θα επαναληφθεί κατόπιν επιθυμίας πολλών μελών σήμερα Κυριακή 5 Ιουλίου, ώστε να έρθουν και όσοι την έχασαν την πρώτη φορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι θα μετέχουν και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας Ζευς που επικοινώνησαν με τον ΣΔΥ Βόλου και θα έρθουν από την Κατερίνη.
Η πεζοπορία θα γίνει αυτή τη φορά με την αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι αντί από τα Χάνια, θα ξεκινήσει από τη Μακρυρράχη. Μόλις θα φτάσει στους καταρράκτες θα επιστρέψει στην Μακρυρράχη προκειμένου η πορεία να μην είναι πολύ μεγάλης διάρκειας, αλλά ούτε και μεγάλης δυσκολίας. Αναμένεται να διαρκέσει 4-5 ώρες, και μετά το τέλος της όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν αν θέλουν τις παραλίες του Πηλίου.
Η αναχώρηση από τον Βόλο με ΙΧ θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Κυριακής έξω από τη Νομαρχία (Ιωλκού με Αναλήψεως). Όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο μπορούν να το φέρουν προκειμένου να μεταφερθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Η πορεία από τη Μακρυρράχη θα ξεκινήσει στις 9.30.
Οι πεζοπορίες θα συνεχίζονται με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου, και κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα της κάθε νέας διαδρομής. Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, έτσι κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται. Αυτονόητο είναι ότι στις πορείες μπορεί να μετέχει κάθε πολίτης του Βόλου ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥΒ, όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά.

Περνώντας τη γέφυρα Ντε Κίρικο

Οι πρώτοι αγώνες
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα αυτής της Παρασκευής προς το Σάββατο 4 Ιουλίου δόθηκε η εκκίνηση του Olympus Mythical Trail απόστασης 102 χιλιομέτρων, και οι δρομείς του ΣΔΥΒ Απόστολος Μπαρμπούλης και η Μάρθα Ξηροφώτου έλαβαν μέρος στη μεγάλη δοκιμασία.
Σε 4 πανελλήνια πρωταθλήματα ποδηλασίας βετεράνων θα αγωνιστεί μέσα στον Ιούλιο μέσα σε 15 ημέρες ο Γιάννης Κλόκας, και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σήμερα και αύριο μετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου (ITT/RR) Μάστερς Βόρεια Εύβοια (Λίμνη-Αιδηψός-Ιστιαία): Χθες έγινε ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης, σήμερα Κυριακή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αντοχής, στις
10 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής (XCR / XCO) στην Κάρυστο στην Εύβοια και στις 18 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής (XCM) στις Καρυές στην Σπάρτη

Στον σταθμό των Μηλεών με τον θρυλικό Μουτζούρη

Το 6ο Volos Half Run
Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου, Volos Half Run ZeniΘ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου με αποστάσεις 21.200 και 5.100 μέτρων, βάση των προσαρμοσμένων για τον Covid-19 κανονισμών διεξαγωγής αγώνων δρόμου που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου πήρε και επίσημα την έγκριση δικαιώματος διεξαγωγής από τη ΓΓΑ, την οποία δίνει η ΓΓΑ σε κάθε αγώνα που έχει αντίστοιχες αποστάσεις που δεν εμπίπτουν στις επίσημες, δικαιοδοσίας του ΣΕΓΑΣ.
Επίσης ο ΣΔΥ Βόλου δέχθηκε προσφορές από εταιρίες για όσα χρειάζονται για τη διεξαγωγή του, και ενέκρινε την πιο συμφέρουσα. Ο αγώνας και φέτος όπως καθιέρωσε ο σύλλογος από πέρσι, θα έχει έντονη κοινωνική-φιλανθρωπική χροιά. Για τον σκοπό αυτό 2.000 ευρώ από τις συμμετοχές των αθλητών θα παραδοθούν από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου στο Ορφανοτροφείο Βόλου, ενώ το ίδιο ποσό δόθηκε από τον αγώνα του 2019 στην Κιβωτό του Κόσμου Βόλου.
Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές νέων μελών για τον ΣΔΥ Βόλου γίνονται πάντα στο κατάστημα «Aspirina», Δημητριάδος 160, και το συνολικό ποσό εγγραφής-συνδρομής είναι 5 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το