Τοπικά

Τιμή στον μητροπολίτη Ιγνάτιο από τον εβραϊκό ελληνισμό “Θ”

ignatios

Από τον εβραϊκό ελληνισμό για το έργο του στον διαθρησκειακό διάλογο και τη δράση κατά του αντισημιτισμού τιμήθηκε χθες από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι διοργανωτές επέδωσαν στον μητροπολίτη μια τιμητική πλακέτα, αλλά και μια περγαμηνή, ενώ η εκδήλωση διανθίστηκε από ομιλίες και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Η πρωτοβουλία για την τιμητική εκδήλωση στον κ. Ιγνάτιο πάρθηκε από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου ως αναγνώριση στη συνεισφορά του στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού και στις προσπάθειες που κάνει υπέρ του διαθρησκειακού διαλόγου.

Σημειώνεται πως ο κ. Ιγνάτιος την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο Άουσβιτς συνοδευόμενος από το προεδρείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, όπου ηγήθηκε μαζί άλλους δύο ραβίνους, της «Πορείας Ζωντανών» που πραγματοποιείται εκεί εδώ και 28 χρόνια. Η αναγνώριση του μητροπολίτη Δημητριάδος για τη στήριξή του στον εβραϊσμό είναι διεθνής πλέον και χθες επιστεγάστηκε από την απονομή της πλακέτας.

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών τόνισε πως «τιμήσαμε τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, για τις σημαντικές δράσεις που έχει αναπτύξει κατά των ρατσιστικών συμπεριφορών και προκαταλήψεων. Όλα αυτά τα χρόνια με το έργο του ενισχύει τον διαθρηκευτικό διάλογο, αναπτύσσει ουσιαστικό αντιρατσιστικό λόγο και επανειλημμένως έχει δείξει την έμπρακτη αγάπη του για την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και Ελλάδας μέσα από παράλληλες δράσεις. Πρόκειται για μια σημαντική προσωπικότητα της Ορθοδοξίας που τιμάται από τον Εβραϊκό Ελληνισμό μέσα από την παρουσία στον Βόλο και του προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου».

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε πως «στο πρόσωπό μου τιμούνται η Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και οι προκάτοχοί μου στη Μητρόπολη Δημητριάδος, ιδιαίτερα οι Ιωακείμ, Δαμασκηνός και Χριστόδουλος, στα χνάρια των οποίων βαδίζω προσπαθώντας με δράσεις και έργο να ενισχύσουμε στον τόπο μας την αδελφοσύνη, την αρμονική συνύπαρξη, την αποδοχή της διαφορετικότητας».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας κ. Καλαντζής που εκφώνησε χαιρετισμό

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το