Τοπικά

Τιμή στην Ασπασία Λούβη σε ημερίδα για τα Μουσεία

Το ερχόμενο Σάββατο 18η Μαΐου με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, που έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου με την συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει μια επετειακή εκδήλωση.
Για το παρών έτος, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».
Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM για φέτος επέλεξε ως τιμώμενο το Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, θα τιμήσει τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το Δίκτυο των Μουσείων του ΠΙΟΠ, την Δρ Ασπασία Λούβη.

Μαζί με την Ασπασία Λούβη θα μιλήσουν: Η Ιουλία Πεντάζου, Ιστορικός ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία, στο ΕΚΠΑ, Διδάκτωρ στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεταδιδακτορική υπότροφος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδίκευση στη συγγραφή και τον σχεδιασμό διαδραστικών σεναρίων, με θέμα: «Η συμβολή της ψηφιακής τεχνολογίας στην ανάπτυξη μικρών, τοπικών μουσείων». Η Άννα Ιακωβίδου, πτυχιούχος Ιστορίας – Αρχαιολογίας, με Μάστερ στην Μουσειολογία στην Μεγάλη Βρετανία, για τις «προσωπικές ιστορίες», από την εμπειρία της ως Επιμελήτριας του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας. Και η Σοφία Κανταράκη, πτυχιούχος Θεολογίας ΕΚΠΑ, Ιστορίας – Εθνολογίας ΔΠΘ, μεταπτυχιακό στην Βυζαντινή ιστορία στο Παν. Θεσσαλίας και στην Διοίκηση πολιτιστικών μονάδων στο Παν. Πατρών, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με θέμα τα Μικρά Θεματικά Μουσεία και ο ρόλος τους στην εκπαίδευση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου, στο κτήριο Τσικρίκη (Γαμβέτα – Ιάσωνος) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τις 9:30-14:00 ώρα. Η είσοδος ελεύθερη σε όλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το