Αθλητισμός

Τιμή σε αθλητές του ΝΟΒΑ για τις επιτυχίες τους στους Βαλκανικούς κωπηλασίας

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 180 αθλητών από όλη την χώρα, που θεωρήθηκε ρεκόρ, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, ο πρώτος αγώνας αξιολόγησης των κωπηλατών που θα πλαισιώσουν τις Εθνικές ομάδες για την νέα αγωνιστική χρονιά. Ο αγώνας αφορούσε τις κατηγορίες ανδρών-γυναικών, ελαφρών βαρών, κάτω των 23 ετών και εφήβων-νεανίδων.
Οι αθλητές αγωνίστηκαν στο μονό σκιφ και στη δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό στίβο, κάτω από συνεχή βροχή και αέρα, όπου οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του ΝΟΒΑ Ισμήνη Νόνη, Κατερίνα Μπρουσοβάνα, Γιώργος Μαραγκός και Δημήτρης Καραδέμητρος κατόρθωσαν να εντυπωσιάσουν με τις εμφανίσεις τους, αφού κατέκτησαν τις δύο από τις έξι πρώτες θέσεις των τελικών της περασμένης Κυριακής.

Την προηγούμενη ημέρα σε διπλά σκιφ, η Νόνη κατέκτησε την 1η θέση και η Μπρουσοβάνα τη 2η, πιστοποιώντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα και ικανοποιώντας τον προπονητή τους Γιώργο Κουρκούμπα. Έτσι έθεσαν σοβαρή υποψηφιότητα για τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι. Οι συμμετοχές στα σκιφ νεανίδων ήταν 17 και στις δίκωπες εφήβων 14.
Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες παρέμειναν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Σχινιά προκειμένου να βραβευθούν για τις επιτυχίες τους στους Βαλκανικούς Αγώνες της Κωνσταντινούπολης. Σε μια ιδιαίτερα λαμπρή τελετή, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μεγάρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρουσία του προέδρου της επιτροπής Σ. Καπράλου, του γεν. γραμματέα, μελών της ολομέλειας, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας παλαιών Ολυμπιονικών και πλήθος κόσμου, έγινε η βράβευση των κορυφαίων αθλητών του 2017 σε διεθνές επίπεδο.

Ανάμεσα στους βραβευμένους και οι τέσσερις αθλητές του ΝΟΒΑ που θριάμβευσαν στους Βαλκανικούς. Ήταν εκεί και βραβεύθηκαν οι Ισμήνη Νόνη (δύο χρυσά μετάλλια στο σκιφ και τετραπλό σκιφ κορασίδων), Κατερίνα Μπρουσοβάνα (χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ κορασίδων), Δημήτρης Καραδέμητρος και Γιώργος Μαραγκός (χρυσά μετάλλια στην δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο και στην οκτάκωπο παίδων.
Ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ Χαράλαμπος Τσουκαλάς και τα μέλη του Δ.Σ , συγχαίρουν τους παραπάνω κωπηλάτες και κωπηλάτριες, τον προπονητή τους και την εφορεία κωπηλασίας για τις επιτυχίες τους και τους εύχονται καλή συνέχεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το