Τοπικά

Μαγνησία: Τιμές σε αρνιά και κατσίκια στα περσινά επίπεδα “Θ”

Σ13 Φ1 (8)

Στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές στα αρνιά και τα κατσίκια στη Μαγνησία, ενώ οι προμήθειες των κρεοπωλείων θα γίνονται από σήμερα. Πολλοί καταναλωτές έχουν προβεί σε παραγγελίες και θα κορυφωθούν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.
Οι κρεοπώλες σημειώνουν ότι η αγορά θα έχει επάρκεια σε κρέατα για να καλυφθούν οι απαιτήσεις των καταναλωτών συμπληρώνοντας πως φέτος υπάρχουν δύο επιπλέον στοιχεία, το πρώτο είναι ότι τα αρνιά μέσου βάρους, δηλαδή γύρω στα δέκα κιλά, ίσως να είναι λιγότερα από πέρυσι, επειδή το Πάσχα γιορτάζεται αργά και δεύτερον το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων αναμένεται να είναι πιο έντονο φέτος.
Το έθιμο του οβελία αναμένεται να τιμήσουν και φέτος χιλιάδες Βολιώτες παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει και τις δυσκολίες που έχουν πολλά νοικοκυριά.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας κ. Αντώνης Κανελλόπουλος τόνισε πως «οι προμήθειες των κρεοπωλείων με αρνιά και κατσίκια θα ξεκινήσει ουσιαστικά από σήμερα. Οι καταναλωτές αναμένουν τις τελευταίες ημέρες για να προχωρήσουν σε αγορές. Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που έχουν αναπτύξει με τον κρεοπώλη σχέσεις εμπιστοσύνης και έχουν προχωρήσει ήδη σε παραγγελίες για το Πάσχα».
Οι κρεοπώλες σημειώνουν ότι σε γενικές γραμμές θα υπάρξει επάρκεια σε κρέατα, αν και στα αρνιά μέσους βάρους ίσως να είναι λιγότερες οι ποσότητες από πέρυσι, επειδή φέτος το Πάσχα πέφτει στις αρχές Μαΐου, δηλαδή δεκαπέντε ημέρες αργότερα από πέρυσι και για τα αρνιά αυτό το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο για να αναπτυχθούν.
Στο ζήτημα των τιμών που απασχολεί και τους καταναλωτές οι κρεοπώλες επισημαίνουν ότι θα κυμανθούν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.
Όπως τόνισε ο κ. Κανελλόπουλος, «η μέση τιμή των πραγματικών ελληνικών αρνιών θα διαμορφωθεί από τα εννιά ευρώ το κιλό και θα φτάσει στα 9,5 ευρώ το κιλό. Επίσης στα κατσίκια η τιμή στο κιλό θα ξεκινά από τα 9,5 ευρώ και θα κλείνει στα 10,50 ευρώ το κιλό. Ουσιαστικά οι τιμές είναι οι ίδιες με τις περυσινές και δεν υπάρχει κάποια διαφορά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το