Ελλάδα

Τηλεοπτικές άδειες: 6 τελικά οι υποψήφιοι που κατέθεσαν φάκελο

Έληξε στις 15.00 η προθεσμία για την κατάθεση φακέλων για το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας που θα διενεργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, 6 υποψήφιοι κατέθεσαν φάκελο. Πρόκειται για τον ΣΚΑΙ (την προηγούμενη Τρίτη), το Star, τον Alpha, τον ΑΝΤ1 και το Ε. Αίτηση κατέθεσε και η εταιρεία Ελληνική Τηλεοπτική με εκπρόσωπο τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη.

Οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε έως τις 15.00 το μεσημέρι να υποβάλουν τους φακέλους με τα απαραίτητα έγγραφα, παράβολο 30.000 ευρώ και εγγυητική επιστολή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η προκήρυξη ζητούσε από τα εταιρικά σχήματα ή κοινοπραξίες, τα πλήρη στοιχεία των μετόχων που έχουν ποσοστό από 1% και πάνω. Οσοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα πάρουν από μία τηλεοπτική άδεια με τίμημα 35 εκατομμυρίων ευρώ για 10 χρόνια.Ενώ αν ήταν περισσότεροι από 7 θα γινόταν δημοπρασία.

Εκτός το Mega – Τι είπε ο Ν. Παππάς για την έβδομη ορφανή άδεια

Εκτός διαδικασίας για την χορήγηση άδειας έμεινε το Mega, μετά από απόφαση των μετόχων του, σκορπώντας απογοήτευση στους απλήρωτους εργαζόμενους του ιστορικού σταθμού.

Ωστόσο μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά για την έβδομη «ορφανή» άδεια αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον. Ερωτηθείς το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων για την περίπτωση που μια άδεια είναι «ορφανή» ο υπουργός τόνισε ότι εφόσον τελειώσει η διαδικασία και υπάρξει ένας ενδιαφερόμενος θα δοθεί με το ίδιο τίμημα ενώ αν υπάρξουν δυο μνηστήρες θα δημοπρατηθεί.

Η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων θα ξεκινήσει την Δευτέρα στις 9:00 το πρωί παρουσία εκπροσώπων των τηλεοπτικών σταθμών.

Μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν.

Πότε πρέπει να κλείσουν όσα κανάλια δεν καταθέσουν άδεια

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποια από τα τωρινά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας δεν καταθέσουν φάκελο, θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Περίπου στις 17.30 το απόγευμα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που κατέθεσαν φάκελο.

Παππάς: Αρτια και συμπαγής η διαδικασία

Αρτια και συμπαγής η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες είπε σε δήλωση του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππά μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φακέλων.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η τηλεοπτική αγορά και το τηλεοπτικό τοπίο να κάνουν τα βήματα για το μέλλον, ανέφερε, ο υπουργός.

«Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια, μία διαδικασία συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις λοιπόν, η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις. Νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά».

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το