Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα -Γιούνκερ

ÓõíÜíôçóç ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá ìå ôïí ðñÝïäñï ôçò Êïìéóéüí Æáí Êëïíô Ãéïõíêåñ ôçí ÐÝìðôç 11 Éïõíßïõ 2011 óôéò ÂñõîÝëëåò óôï ðåñéèþñéï ôçò Óõíüäïõ ÊïñõöÞò ÅõñùðáúêÞò ¸íùóçò - ËáôéíéêÞò ÁìåñéêÞò. (EUROKINISSI/Å.Å.)

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζάν Κλώντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, οι δύο άνδρες,κατά την επικοινωνία τους εξέτασαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των διαπραγματεύσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη βελγική πρωτεύουσα θα μεταβούν πιθανότατα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς.

Παράλληλα, οι κυβερνητικοί κύκλοι τόνισαν ότι η κυβέρνηση είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στη συμφωνία, καθώς για τα πρωτογενή πλεονάσματα η διαφορά είναι μόλις στο 0,25% του ΑΕΠ.

Οι πηγές του Μαξίμου εκτιμούν ότι αυτό που χρειάζεται είναι «η πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης» και προσθέτουν ότι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι για μια τόσο μικρή διαφορά και την επιμονή να μην εφαρμοστούν στην Ελλάδα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε διχασμό.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το