Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη του Κων. Μαραβέγια με τον Υφ. Παιδείας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

Το μείζον θέμα διασφάλισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φυσικοθεραπευτών, κυριάρχησε στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο.

Οι εκπρόσωποι των φυσικοθεραπευτών εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις διαφωνίες τους σχετικά με τα δικαιώματα των αποφοίτων των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης, όπως αυτά διαμορφώνονται μετά την αναγνώρισή τους. Ζήτησαν να υπάρξουν όροι καθώς και αξιολόγηση από ειδικούς και επιτροπές στα προγράμματα σπουδών και το εκπαιδευτικό προσωπικό τους. Επίσης, πρότειναν την στενότερη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων φυσικοθεραπείας με τα νοσοκομεία για την πρακτική εξάσκηση, ενώ έθεσαν και το θέμα προσαρμογής της νομοθεσίας σε ότι αφορά τη μετάβαση από ΤΕ σε ΠΕ, σε σχέση με τους διορισμούς στο δημόσιο.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι εντός του Ιουνίου θα τεθεί σε διαβούλευση νέο νομοσχέδιο δίνοντας χώρο για περαιτέρω συζήτηση και αποκατάσταση τυχόν αδικιών σε αυτά τα θέματα. Σχετικά με τον ΔΟΑΤΑΠ ανέφερε ότι θα αναμορφωθεί ο ρόλος του, ώστε να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά εργασιακά και ακαδημαϊκά δικαιώματα. Τέλος, σημείωσε ότι η κοινοτική οδηγία του 2001 δίνει την δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες να εργαστούν σε χώρες της Ε.Ε. και ως εκ τούτου οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά.

Ο κ. Μαραβέγιας επανέλαβε τη στήριξή του στις διεκδικήσεις του κλάδου και οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για περαιτέρω συζήτηση κατά τη διάρκεια διαβούλευσης του νομοσχεδίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το