Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη της ΟΕΒΕΜ με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 τηλεδιάσκεψη εργασίας της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. με τον Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά τους εκπροσώπους της Ο.Ε.Β.Ε.Μ., που για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή μαζί του και η συζήτηση είχε διάρκεια δύο ωρών.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από την Ο.Ε.Β.Ε.Μ. , η Πρόεδρος Δωροθέα Καναβιτσά, ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Φόβος, ο Γεν. Γραμματέας Αθανάσιος Μόσχος, η Ταμίας Ευαγγελία Αρβανίτη και η Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Ευαγγελία Διανελλάκη. Οι εκπρόσωποι έθεσαν θέματα για όλους τους κλάδους, επαγγελματικό, βιοτεχνικό, εμπορικό και τουριστικό, ενώ από την πλευρά του ο Γεν. Γραμματέας απάντησε σε όλα τα ερωτήματα.

Τέθηκαν ερωτήματα:
1. Χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων,
2. Εργαλεία που επιστρατεύει το Υπουργείο Οικονομικών, με ειδική ανάλυση επί της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
3. Πρόγραμμα «ΑΝΑΣΣΑ»
4. Ασφαλιστικές Εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων
5. Διατήρηση θέσεων εργασίας
6. Λειτουργία των διάφορων συστημάτων που διαχειρίζεται η ΑΑΔΕ
7. Επιταγές
8. Φόρος Επιτηδεύματος και ΕΝΦΙΑ για τις επαγγελματικές κυρίως στέγες
9. Ακατάσχετος επαγγελματικός τραπεζικός λογαριασμός
10. Επαναφορά αφορολογήτου ορίου για τους επαγγελματίες και φόρος πολυτελείας
11. Ψηφιακή λειτουργία των επιχειρήσεων και επιδότηση δημιουργίας e-shop σε συνδυασμό με την δυνατότητα εκπαίδευσης εργοδοτών και προσωπικού
12. Μείωση των τραπεζικών προμηθειών
13. Προστασία της πρώτης κατοικίας

Επίσης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κατέθεσαν προτάσεις για την οικονομική ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, μέσα από προγράμματα και χαμηλότοκες χορηγήσεις, ώστε πέραν της κάλυψης των εξόδων που «τρέχουν», να υπάρχει ένα κεφάλαιο κίνησης για την επόμενη μέρα.

Από την πλευρά του ο κος Τριαντόπουλος, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα με σαφήνεια, συμμετείχε ενεργά στην ανάλυση των προβλημάτων που τέθηκαν επί τάπητος και κατέγραψε τις προτάσεις της ΟΕΒΕΜ. Επίσης, έκανε διεξοδική ενημέρωση για τα μέτρα που προβλέπονται εν μέσω της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε, έχοντας ως βασικό κριτήριο την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και την άμεση χρηματοδότησή τους μέσα από μια σειρά νέων εργαλείων που αναμένονται στο σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών.

Η ΟΕΒΕΜ ευχαρίστησε θερμά τον Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ.Τριαντόπουλο για τον χρόνο και την άψογη συνεργασία, ενώ δεσμεύτηκε για επόμενες συναντήσεις.
“Το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ βρίσκεται δίπλα στους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους του Νομού Μαγνησίας και καλούμε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να καταθέσουν τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις τους, προκειμένου να τις προωθήσουμε προς διευθέτηση. Την κρίση θα την ξεπεράσουμε ενωμένοι”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το