Αθλητισμός

Τηλεδιάσκεψη σήμερα σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ – Συζητούν το πλάνο της επόμενης μέρας

Μπορεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ να οδεύει προς επανακκίνηση τον Ιούνιο (αποφάσεις ακόμη δεν έχουν παρθεί), ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν θα συνεχιστούν τα άλλα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα, αυτά της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ.
Όλες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπάρξει αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με τη δημιουργία μιας δυνατής Β’ Εθνικής, είτε ενιαίας, είτε με δύο ομίλους των 14 ομάδων.
Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου έχουν εκφραστεί και αυτοί επίσημα, τονίζοντας πως θα πρέπει τα θεσμικά όργανα (ΕΠΟ και πολιτεία), να λάβουν σοβαρά υπόψη το νέο τοπίο που θα δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο στην… μετακορωνοϊό εποχή, αλλά και το γεγονός πως απέτυχε παταγωδώς η δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2. Μια κατηγορία που δημιουργήθηκε με άλλες προοπτικές και με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα, η οποία δεν απέδωσε αυτά που προσδοκούσαν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Στον Ολυμπιακό Βόλου είναι υπέρμαχοι στο να συγχωνευθούν Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ και να αποκατασταθεί και η αδικία της περσινής περιόδου, όταν ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής επί της ουσίας δεν ανέβηκε κατηγορία, παίζοντας και πάλι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρότι επαγγελματική.
Σήμερα Πέμπτη είναι προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για την Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ, μετά από σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκου.
Το «τηλεσυμβούλιο» θα γίνει στις 14.00 και θα συζητηθούν οι εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και το μελλοντικό πλάνο της διοργανώτριας, εν αναμονή και των αποφάσεων της κυβέρνησης με φόντο την επιστροφή στην κανονικότητα.
Δεν αναμένεται να παρθεί κάποια ουσιαστική απόφαση κι αυτό διότι άπαντες τηρούν στάση αναμονής για όσα θα πει και ο πρωθυπουργός μετά τις 27 Απριλίου, όταν και σταδιακά θα γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στην τηλεδιάσκεψη θα πάρουν μέρος εκτός από τον Λεωνίδα Λεουτσάκου, τα 12 μέλη της Σούπερ Λιγκ 2, τρεις εκπρόσωποι της Φούτμπολ Λιγκ, Αϊβάζογλου (Tρίκαλα), Aντωνίου (Kαβαλα), Χατζηνίκητας (Τρίγλια) και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Λεωνίδας Θωμαϊδης.
Οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν υπό το συντονισμό του προέδρου ης διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκου εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους.
Θα υπάρξει μια πρώτη εικόνα για το ποια είναι η θέση των ομάδων, όσον αφορά τη συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων, αλλά και πως βλέπουν την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι πολύ δύσκολη για τις ομάδες.
Στον Ολυμπιακό, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, γνωρίζουν πολύ καλά, πως με τα νέα δεδομένα που θα υπάρξουν, μόλις επιστρέψει η κανονικότητα και στο ποδόσφαιρο, τα έσοδα θα είναι ακόμη λιγότερα, σε σχέση με την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε. Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ δεν έχουν εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο, καθώς λήγει η σύμβαση με την κρατική τηλεόραση, ενώ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια (κύριος οικονομικός πόρος των ομάδων), τη στιγμή που τα παιχνίδια θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Περιορισμένα αναμένονται να είναι και τα χρήματα από χορηγίες, με αποτέλεσμα οι ομάδες να μην μπορούν να κάνουν μεγάλα ανοίγματα και το μπάτζετ θα είναι περιορισμένο. Κι αυτό, καθώς οι παράγοντες που τις διοικούν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και σε δύσκολες οικονομικά εποχές, να ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να συντηρήσουν τις ΠΑΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, περιμένουν να δουν αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, προκειμένου να επιστρέψουν τον Μάιο στις προπονήσεις, εφόσον παρθεί απόφαση για να ολοκληρωθεί η Φούτμπολ Λιγκ. Θυμίζουμε, πως η τελευταία αγωνιστική διεξήχθη στις 8 Μαρτίου, για να διακοπεί στη συνέχεια το πρωτάθλημα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση. Υπολείπονται τρεις αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία της Φούτμπολ Λιγκ, με τον Ολυμπιακό, βάσει προγράμματος, να έχει να δώσει δύο παιχνίδια έδρας με Αιγάλεω και Καβάλα και ένα εκτός με την Τρίγλια στη Χαλκιδική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το