Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη Μεϊκόπουλου με το Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στις 13/03/2021 με εκπροσώπους του Περιφερειακού Τμήματος Φυσικοθεραπευτών Νομού Μαγνησίας προκειμένου να συζητήσουν το κρίσιμο ζήτημα της αναγνώρισης της επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων των Κολλεγίων με τα ελληνικά Πανεπιστήμια που φέρνουν οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του ισχυρού πλήγματος που δέχονται οι αντίστοιχοι επαγγελματικοί κλάδοι.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκ μέρους του Περιφερειακού Τμήματος Φυσικοθεραπευτών Νομού Μαγνησίας, ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Βαλασσάς Λαυρέντης, ο Αντιπρόεδρος κ. Σιουμουρέκης Στέλιος και ο Γραμματέας κ. Σακόπουλος Γιάννης.

Την κάθετη αντίθεση σύσσωμων των Συλλόγων Φυσικοθεραπευτών πανελλαδικά στις πρόσφατες ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (Ν.4763/2020), σύμφωνα με τις οποίες εξισώνονται οι τίτλοι σπουδών των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης – Κολλεγίων με τους τίτλους σπουδών των δημόσιων πανεπιστημίων της χώρας εξέφρασαν στο Βουλευτή οι εκπρόσωποι των Φυσικοθεραπευτών της Μαγνησίας, τονίζοντας ότι συντάσσονται πλήρως με την εκφρασμένη αντίθεση του Τεχνικού, Οικονομικού και Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

Οι εκπρόσωποι των Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας δεν παρέλειψαν να τονίσουν στο Βουλευτή πως η παραχώρηση της αρμοδιότητας ελέγχου της αντιστοιχίας των προγραμμάτων σπουδών των αλλοδαπών ιδρυμάτων στο Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων αντί για την ανεξάρτητη αρχή του ΔΟΑΤΑΠ, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο και την αναγνώριση της ισοτιμίας αλλοδαπών προγραμμάτων σπουδών, είναι μία ακόμα πρωτοβουλία της κυβέρνησης που «συσκοτίζει» το πλαίσιο εξίσωσης τίτλων σπουδών των διάφορων κολλεγίων με αυτούς των πανεπιστημίων της χώρας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος από την πλευρά του δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας, αναφέροντας πως με τις σχετικές ρυθμίσεις ανοίγει ο δρόμος για την ουσιαστική «συρρίκνωση» του ζωτικού χώρου της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Η εξίσωση των τίτλων σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων με αμφιβόλου ποιότητας κολλέγια, η συστηματική υποχρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η επένδυση στην αυστηρή αστυνόμευση των πανεπιστημίων και όχι στην αύξηση των κονδυλίων για έρευνα και επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό καταδεικνύουν τη μεθοδευμένη υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην οποία προχωρά πιστά και απαρέγκλιτα η κυβέρνηση της ΝΔ», σημείωσε εμφατικά ο Βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το