Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη Κ. Παπανάτσιου με το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 5/7/2022 με το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας κα Κατερίνα Παπανάτσιου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα της έλλειψης μόνιμου προσωπικού, για το οποίο η Βουλευτής έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Η υποστελέχωση των διοικητικών υπηρεσιών είναι δραματική, ενώ χιλιάδες θέσεις καλύπτονται από συμβασιούχους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας. Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού, η μη έκδοση εκσυγχρονισμένων οργανογραμμάτων και οι ελαστικές θέσεις εργασίας απειλούν την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων. Ο ρόλος του διοικητικού προσωπικού είναι καίριος και κρίσιμος για τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ως εκ τούτου πρέπει να στηριχτεί. Σε απάντηση του ανωτέρω προβληματισμού που εξέφρασε ο Σύλλογος, η κα Παπανάτσιου τόνισε ότι η στελέχωση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι βασικός στόχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την επόμενη μέρα.
Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αφιερώθηκε και στο νομοσχέδιο της κας Κεραμέως, με το διοικητικό προσωπικό να συντάσσεται με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στις διατάξεις που αλλάζουν τη μορφή και λειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ζητώντας να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί στη πράξη.
Τέλος, η κα Παπανάτσιου σημείωσε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ανέκαθεν έδινε προτεραιότητα στην Υγεία και την Παιδεία, ακόμη και σε εποχές οικονομικά ασφυκτικές για τη Χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι πάντα θα πράττει το ίδιο, ενώ ευχαρίστησε το Σύλλογο του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη συνομιλία και την ενημέρωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το