Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη για τους κινδύνους χρήσης του διαδικτύου

μαθητές υπολογιστής

Το 3ο Γυμνάσιο Bόλου θα πάρει μέρος στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί  αύριο στις 11:00 π.μ., και την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Υπεύθυνοι της δραστηριότητας η Διευθύντρια του σχολείου κ. Νίκη Ρηγάκη κοινωνιολόγος και ο καθηγητής πληροφορικής κ. Απόστολος Φώτης.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πολλές τέτοιες τηλεδιασκέψεις ανά την Ελλάδα. Τα σχολεία που συμμετέχουν δέχονται πρόσκληση μέσω του συστήματος «meetings.sch.gr», του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και με τον τρόπο αυτό, εντάσσονται στην τηλεδιάσκεψη. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης γίνεται παρουσίαση από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού.

Πιο αναλυτικά, οι θεματολογίες που αναπτύσσονται είναι:

Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο σκοπός διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων.

Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το