Τοπικά

«Τοίχος καλοσύνης» στα 16ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου – Αφήνουν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και σχολικά είδη

Ο «τοίχος της καλοσύνης» δημιουργήθηκε στα 16ο και 30ό Δημοτικά Βόλου με στόχο την ενίσχυση μαθητών που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία, αλλά και ιδρυμάτων.

Κάτοικοι της ευρύτερης συνοικίας του Ορφανοτροφείου, όπου βρίσκονται τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία, προσφέρουν από το υστέρημά τους, όπως τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη και άλλα, προκειμένου να βοηθηθούν τα άτομα που έχουν οικονομική ανάγκη.
Εδώ και περίπου έξι μήνες ξεκίνησε η προσπάθεια από τα σχολεία. Ο διευθυντής του 30ού Δημοτικού Βόλου κ. Πασχάλης Δήμου ανέφερε πως «καθημερινά δύο με τρεις τσάντες γεμίζουν από διάφορα είδη που προσφέρουν γείτονες, αλλά και γονείς και άλλοι. Εμείς τα παίρνουμε τα πράγματα κάθε πρωί που πηγαίνουμε στο σχολείο. Για παράδειγμα χθες μας άφησαν ένα πουκάμισο, αλλά και παπούτσια».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «τα 16ο-30ό Δημοτικά Σχολεία Βόλου, εκπαιδευτικοί και μαθητές, με τις οικογένειές τους, δεν ξεχνούν και θέλουν να θυμίσουν ότι και μετά τις διακοπές υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας».
Γι’ αυτό, επί της οδού Ορφανοτροφείου, σε συνεργασία με τους Προσκόπους, έχουν τοποθετήσει τον τοίχο της καλοσύνης όπου μπορεί, όποιος ενδιαφέρεται, να αφήνει ενδύματα, υποδήματα κ.ά.
Επίσης θέλουμε να θυμίσουμε ότι στην πόλη μας υπάρχουν ιδρύματα και φορείς που συνεχίζουν να περιμένουν, εκτός από την αγάπη μας και τη στήριξή μας.
Το Ορφανοτροφείο, οι Άσπρες Πεταλούδες, το Γηροκομείο, η ΕΛΕΠΑΠ, η Φλόγα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Κουζίνα Αλληλεγγύης κ.ά. μας περιμένουν και πρέπει να είμαστε κοντά τους. Βοηθώντας αυτόν που έχει ανάγκη βοηθάμε στο να γίνει η κοινωνία μας πιο ανθρώπινη».
Σημειώνεται πως και άλλα σχολεία της πόλης έχουν δημιουργήσει τοίχο της καλοσύνης στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησής τους για τα κοινωνικά ζητήματα που έχουν ανακύψει και είναι μεγάλα.
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το