Τοπικά

Τύχη “βουνό” για τους Βολιώτες ορειβάτες – Δεν ανέβηκαν στο Έβερεστ, αλλά γλίτωσαν τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ

ΜΑΓΓΙΤΣΗΣ-ΕΒΕΡΕΣΤ

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, στάθηκαν οι Βολιώτες ορειβάτες με επικεφαλής τον Νίκο Μαγγίτση, που μια «απάτη» τους έκανε να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να μην ζήσουν τον φονικό σεισμό των 7.9 ρίχτερ που «χτύπησε» το Νεπάλ σήμερα το πρωί.

Τα μέλη της αποστολής -πέντε Βολιώτες και ένας Κρητικός- οι Γιώργος Ράιος, Θανάσης Γουλομήτρος, Κώστας Παναγιώτου, Σοφοκλής Πλαϊτης, Κώστας Τσαντός και Νίκος Μαγγίτσης,  έφτασαν στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, στις αρχές της εβδομάδας. Όμως, ο άνθρωπος που θα τους οδηγούσε την κορυφή των Ιμαλαϊων τους εξαπάτησε, καθώς ενώ πήρε τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει, έγινε… καπνός. Αποτέλεσμα ήταν η αποστολή να επιστρέψει στην Ελλάδα, με τους αναρριχητές εμφανώς απογοητευμένους.

Παρακολουθώντας όμως σήμερα τις εικόνες τραγωδίας από τον σεισμό των 7.9 ρίχτερ που ισοπέδωσε την πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, αλλά και άλλες πόλεις της χώρας, οι Βολιώτες αναρριχητές αισθάνθηκαν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους.

Η e-thessalia μίλησε με τον Νίκο Μαγγίτση, για την τραγωδία που εκτυλίσσεται στο Νεπάλ και την πιθανότητα, ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, να βρίσκονταν σήμερα εκεί.

«Προφανώς είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας. Ωστόσο θεωρώ πως τα δύο αυτά γεγονότα δεν συνδέονται. Εμείς πέσαμε θύματα απάτης και ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Εμείς θα βρισκόμασταν τώρα στη βόρεια πλευρά των Ιμαλαϊων και δεν πιστεύω να είχαμε πρόβλημα. Είναι όμως νωρίς ακόμη για συμπεράσματα. Μπορεί, αν καταφέρναμε να πραγματοποιήσουμε την αποστολή μας, να μην είχαμε τον σεισμό. Όπως έλεγε και ο Βολταίρος «Όλα είναι σχετικά γι’ αυτό και ανεκτά».

«Αυτό που πιστεύω είναι πως χάσαμε ένα όνειρο για το οποίο δουλεύαμε χρόνια. Ωστόσο δεν το βάζουμε κάτω και θα κάνουμε πάλι την προσπάθεια κάποια στιγμή να ανεβούμε στο Έβερεστ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Μαγγίτσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το