Τοπικά

Τοίχοι της καλοσύνης στο Βόλο με μηνύματα αλληλεγγύης “Θ”

toixoi kalosinis

«Αν δεν το χρειάζεσαι άφησέ το. Αν το χρειάζεσαι πάρε το». Πρόκειται για το μήνυμα των τοίχων της καλοσύνης σε όλη την Ελλάδα, το οποίο εξαπλώνεται πλέον και στο Βόλο από εθελοντές. Πολίτες μεμονωμένοι που έχουν περίσσεια φαγητού, ρούχων και υποδημάτων και θέλουν να τα προσφέρουν σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, αντί να τα αφήνουν στο δρόμο ή δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, τα κρεμούν σε καθαρές σακούλες από τα ειδικά άγκιστρα σε εμφανή σημεία στην πόλη, σε ξύλινες κρεμάστρες στους λεγόμενους τοίχους της καλοσύνης. Ο στόχος των εθελοντών είναι «καθαριότητα, αξιοπρέπεια, σεβασμός σε όποιον πεινάει. Βοήθεια από απόσταση, χωρίς συναισθηματική εμπλοκή».

Τοίχοι της καλοσύνης θα υπάρχουν πλέον και στο Βόλο, προκειμένου όσοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ενισχύουν και να στηρίζουν συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη.

Το κίνημα των εθελοντών οργανώνεται στο Βόλο για πρώτη φορά στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστή καφετέρια στην παραλία της πόλης.

Τη συνάντηση διοργάνωσαν εθελοντές από τη Λάρισα, όπου με ιδιαίτερη επιτυχία δραστηριοποιείται το κίνημα και εξαπλώνεται πλέον σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως και στο Βόλο.

Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα γίνουν γνωστά τα σημεία όπου θα δημιουργηθούν οι τοίχοι της καλοσύνης με τις ξύλινες κρεμάστρες.

Σε σχετικό μήνυμα των εθελοντών τοίχων της καλοσύνης από τη Λάρισα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει κατά καιρούς ότι στην άκρη κάποιων κάδων σκουπιδιών είναι κρεμασμένες σακούλες που αναγράφουν «καθαρό φαγητό». Τις σακούλες τις βάζουν συνάνθρωποί μας που τους περισσεύει λίγο φαγητό και τις παίρνουν κάποιοι άλλοι που το έχουν ανάγκη.

Βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να φύγουν οι σακούλες (καθαρό φαγητό) από τους κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος (κρεμάστρες). Βασική επιδίωξή μας είναι, επίσης, να ευαισθητοποιηθούν οι περίοικοι-γείτονες ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο.

Η ομάδα του τοίχου της καλοσύνης χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο τους και τίποτε άλλο ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο σημείο στη γειτονιά σας, μπορείτε να κρεμάσετε μια σακουλίτσα με καθαρό φαγητό σε κάποια άλλη κρεμάστρα και να διαδώσετε την ιδέα σε φίλους σας, σε γείτονες σας, ώστε καμία κρεμάστρα και κανένας τοίχος της καλοσύνης να μη μείνει χωρίς «καθαρό φαγητό».

Ο τοίχος της καλοσύνης είναι μια αυθόρμητη κίνηση μιας παρέας ανθρώπων της πόλης μας και γεννήθηκε από την ανάγκη μας για αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το