Τοπικά

Τη βασιλόπιτα του 2019 ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

Σε μια λαμπρή τελετή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευλόγησε σήμερα την βασιλόπιττα για το νέο έτος 2019.
Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, όσον αφορά στο έργο της τοπικής εκκλησίας: «Αγωνιστήκαμε και αυτή την χρονιά, με τους κληρικούς μας, να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Λειτουργήσαμε το κατεξοχήν έργο της Εκκλησίας, που είναι το πνευματικό, σε όλες τις διαστάσεις του, λατρευτικό, ποιμαντικό. Μαζί με το πλήθος των λαϊκών συνεργατών μας, φροντίσαμε το κοινωνικό μας έργο. Προσφέραμε φαγητό σε κάθε άνθρωπο που βρέθηκε σε ανάγκη. Με τους «Γιατρούς της Αγάπης», τον «Εσταυρωμένο», τα Φιλόπτωχα Ταμεία, σταθήκαμε αρωγοί σε εμπερίστατους συμπολίτες μας και μάλιστα, αντεπεξήλθαμε σε έκτακτες περιστάσεις. Συνεχίσαμε τις Θεολογικές αναζητήσεις, προχωρήσαμε σε καινοτόμες δράσεις πολιτισμού, με την «Μαγνήτων Κιβωτό». Τα εγκαίνια του Μουσείου δε στην Μακρινίτσα, είναι ένα έργο ζωής, που αναδεικνύει τον τοπικό μας εκκλ/κό και λαϊκό πολιτισμό».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους όλων των θεσμών για την αγαστή συνεργασία και την χρονιά που έφυγε, «με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία ενότητας και συνοχής. Μας ενώνει η κοινή πίστη, που δίνει την δύναμη ν’ αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Εύχομαι και η νέα χρονιά, που εκ των πραγμάτων θα είναι κρίσιμη, να μας κρατήσει εδραίους στην πίστη, στην φιλοπατρία, στην δημοκρατία, στην παράδοσή μας. Έτσι η νέα χρονιά θα είναι ευλογημένη, ειρηνική, χρονιά ενότητας, αλληλεγγύης, πνευματικής προόδου, σωστών αποφάσεων από τους ηγέτες μας, για να κρατήσουμε ζωντανή την ιδιοπροσωπία μας μέσα στην χοάνη της παγκοσμιοποίησης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το